ЧЕТВОРКА ОСУМЊИЧЕНА ДА ЈЕ ОШТЕТИЛА ВОДОВОД У БИЈЕЉИНИ ЗА 258.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

ЧЕТВОРКА ОСУМЊИЧЕНА ДА ЈЕ ОШТЕТИЛА ВОДОВОД У БИЈЕЉИНИ ЗА 258.000 КМ


Foto
Полицајци Управе криминалистичке полиције МУП-а РС су бијељинском Окружном јавном тужилаштву поднијели извјештај против четири особе због сумње да су злоупотребом службеног положаја или овлаштења оштетиле Водовод из Бијељине за око 258.000 КМ.

Из МУП-а РС је саопштено да је извјештај је поднесен противП.П, И.С, М.П. и Б.С.
Како се додаје, П.П., И.С. и М.П се сумњиче да су као одговорна лица привредног друштва из Бијељине закључивали уговоре са другим привредним друштвом из Бијељине, те одобрили плаћање рачуна супротно потписаном уговору.

"Такође П.П. и М.П. се сумњиче да су у својству одговорних лица привредног друштва из Бијељине у периоду од 2019. до 2021. године, закључивали уговоре у вези са грађевинским радовима са другим привредним друштвом из Бијељине, те испостављали и плаћали фактуре, након чега је утврђено да изведени радови не одговарају чињеничном стању изведених радова и врсти требованог материјала", наводи се у саопштењу.

Поред тога, Б.С. и И.С. се сумњиче да су као одговорна лица привредног друштва из Бијељине потписивали издатнице материјала на одређени новчани износ, након чега је утврђено неслагање приказаних количина утрошеног материјала са стварно изведеним обимом радова и утрошком материјала.

"Све четири особесе сумњиче да су као одговорна лица привредног друштва из Бијељине наложили радницима запосленима у овом друштву извођење радова у приватне сврхе на властитим имањима и имањима других лица са подручја Бијељине", закључује се у саопштењу.

(Независне)