СУТРА СВЕЧАНА ЦЕРЕМОНИЈА У ОКВИРУ ОБИЉЕЖАВАЊА ДАНА ВОЈСКЕ РС :: Semberija INFO ::

 

СУТРА СВЕЧАНА ЦЕРЕМОНИЈА У ОКВИРУ ОБИЉЕЖАВАЊА ДАНА ВОЈСКЕ РС


На градском тргу у Бијељини сутра ће бити одржана свечана церемонија поводом обиљежавања 30 година од формирања Војске Републике Српске и 17 година од постојања 3. пјешадијског пука.
 
Уз присуство представника локалне заједнице, борачких организација, основаца, средњошколаца и грађана, сутра ће бити одата почаст за све настрадале припаднике Војске РС који су дали своје животе у одбрани РС.
 
Сутра ће градским улицама, од касарне до градског трга, проћи припадници 3. пјешадијског пука, носећи ратне заставе, а потом на тргу око 11.00 часова извршити постројавање, након чега ће услиједити пригодан културно-умјетнички програм.
 
Пуковник Небојша Јовановић, комадант 3. пјешадијског батаљона из 3. пјешадијског РС пука и комадант бијељинске Касарне „Војвода Степа Степановић“, изјавио је да је захваљујући Војсци РС сачувана Српска.
 
„Данас можемо да констатујемо да живимо у миру и слободи у РС. Припадници 3. пјешадијског РС пука настављају традицију Војске РС, чувамо насљеђе РС и дајемо све од себе да пренесемо и нашим млађим нараштајима, дјеци и омладини, све тековине борбе у одбрамбено-отаџбинском рату и да им пренесемо вриједности слободе“, рекао је Јовановић.
 
Према његовим ријечима, ово је битан јубилеј, јер је 30 година од оснивања Војске РС и 30 година од када је српски народ почео стварање услова за слободу и живот у Српској.
 
„Војска РС је управо та која је омогућила да српски народ изнесе све битке у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату на достојанствен, професионалан и моралан начин“, рекао је Јовановић.
 
Младен Арсеновић, шеф Кабинета градоначелника Бијељине, честитао је свим бившим припадницима Војске РС овај значајан јубилеј, али и рођендан 3. пјешадијском пуку РС.
 
„Цјелокупан српски народ у БиХ, свако на свој начин, дао је допринос у изградњи РС, али је темеље РС засигурно поставила и чувала Војска РС“, рекао је Арсеновић.
 
У име Градске управе, Арсеновић је позвао све суграђане да дођу сутра од 10.30 часова на градски трг на свечану церемонију, и тако присуствују одавању почасти свим настрадалим борцима у протеклом рату.
 
Због свечаности у оквиру обиљежавања 30. годишњице од оснивања Војске РС, сутра ће од 10.30 часова за саобраћај бити затворене улице Српске добровољачке гарде, Меше Селимовића, те Трг Краља Петра И Карађорђевића.
 
Од 10.30 часова до завршетка манифестације, а најкасније до 13.00 часова биће затворена Улица Вука Караџића (у смјеру од улице Трг краља Петра и Карађорђевића до улице Николе Тесле).