ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: БУДИМО ОПРЕЗНИ У САОБРАЋАЈУ :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: БУДИМО ОПРЕЗНИ У САОБРАЋАЈУ


Поводом обиљежавања Међународне недјеље превенције повреда у саобраћају, у Болници је организован округли сто уз учешће представника Полицијске управе, директори средњих школа и љекари Болнице. Шеф Тима за дјеловање у ванредним ситуацијама Болнице, хирург др Жељко Пејовић, нагласио је да се ближи прослава  матура, те да је неопходан посебан опрез, како не би долазило до нежељених ситуација.

-Жеља свих нас је да матурске вечери прођу без проблема и да, како матурантима, тако и свима другима, прослава матуре остане у лијепом  сјећању. Превентивно дјеловање мора бити константно, а то се односи на како на дјецу, односно младе, тако и на све друге учеснике у саобраћају, јер само један тренутак може да нас дијели од среће до безграничне туге“, рекао је др Пејовић. Он је подсјетио да је од 350 пријема мјесечно у Болници, 10 посто са саобраћајним трауматизмом.
 

-Ово је велики проценат који је присутан годинама уназад и ово је само један у низу апела да сви заједно морамо превентивно дјеловати, кад је у питању сааобраћај“, рекао је др Пејовић. Испред ПУ Бијељина обратио се Зоран Илић, инспектор за вршење увиђаја саобраћајних незгода и нагласио да је неопходно континуирано превентивно дјеловање, кад је у питању саобраћај, а посебно кад се говори о дјеци, учесницима у саобраћају.

-Од 964 саобраћајне незгоде које су евидентиране у току протекле године, девет је са смртним исходом, а у тих девет незгода, 10 лица млађе животне је смртно страдало, док су у 45 саобраћајних незгода евидентиране тешке тјелесне повреде“, рекао је Илић. Испед директора средњих школа, Душко Ђурић, директор Економске школе, рекао је да је у овом периоду, најугроженија школска популација, с обзиром да матуранти, приводе крају средњошколско образовање.

-Надам се да ће апели које шаљемо, како матурантима, али и њиховим родитељима уродити плодом, јер циљ нам је да све прође без нежељених догађаја. Школа може организационо да спријечи нежељене ситуације, али не може значајно да утиче на онај дио изван школе. Циљ свих учесника округлог стола, доктора, директора школа и представника Полицијске управе, свакако је да све прође како треба, а то свакако желе и родитељи. Стога понављамо апел да сви будемо максимално опрезни, како у вријеме организовања матурских прослава, тако и осталим данима“, рекао је Ђурић.

Семберија инфо