ДАНАС ПОЧИЊУ БЕСПЛАТНЕ НИКОЛА ТЕСЛА ЦЕНТАР РАДИОНИЦЕ ЗА УЧЕНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

ДАНАС ПОЧИЊУ БЕСПЛАТНЕ НИКОЛА ТЕСЛА ЦЕНТАР РАДИОНИЦЕ ЗА УЧЕНИКЕ


На Педагошком факултету у Бијељини почиње са радом Никола Тесла Центар (НТЦ) центар за ученике из Бијељине и припадајућих општина. 

-Током маја организоваћемо бесплатне радионице за 30 даровитих ученика (из сваке школе по један до два ученика), а од јесени центар ће бити доступан како за даровите, тако и  за све заинтересоване ученике.  Радионице трају 90 мин и биће организоване радним данима, једном недјељно од 17 до 18 часова и 30 минута у просторијама Педагошког факултета. 

Прва радионица заказана је за данас, у петак 29. априла, са почетком од 17 часова.

Организатори су Никола Тесла Центар (НТЦ) у сарадњи с Педагошким факултетом из Бијељине. У раду ће се примјењивати НТЦ систем учења, аутора др Ранка Рајовића, оснивача МЕНСЕ Србије и дугогодишњег члана Одбора светске МЕНСЕ за рад с даровитом дјецом. НТЦ програм се успјешно примјењује у 18 држава Европе. Др Рајовић предаје на Педагошком факултету у Копру (неуронауке у васпитању и образовању) и сарадник је УНИЦЕФ-а за образовање.

Својим препознатљивим програмом, аутор НТЦ програма др Ранко Рајовић и предавачи НТЦ тима, омогућиће дјеци учење кроз игру и истраживање. Наш заједнички циљ је подстицање и развој вјештина, знања и емоција које се у свакодневном животном ритму успорено развијају или сасвим запостављају. НТЦ радионице ће реализиовати студенти Педагошког факултета и НТЦ стручни тим који предводи др Рајовић’’, потврђено је са Педагошког факултета у Бијељини.