ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ РАЗГОВАРАО СА РАДНИЦИМА И РУКОВОДСТВОМ „ВОДОВОДА“ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ РАЗГОВАРАО СА РАДНИЦИМА И РУКОВОДСТВОМ „ВОДОВОДА“


Foto
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић посјетио је АД „Водовод и канализација“ Бијељина и разговарао са радницима и руководством овог предузећа о проблемима који оптерећују њихово пословање и могућностима Градске управе да им пружи помоћ и подршку.
 

- Као што сам обећао на претходној сједници градске Скупштине, дошао сам да непосредно разговарам са руководством и радницима „Водовода“, јер сматрам да сви који су добили народно повјерење морају те људе одговорно погледати у очи, ма колико ситуација била тешка. И поред свих проблема у којима се „Водовод“, због неодговорности претходног руководства, нашао, радницима сам саопштио да ће Градска управа учинити све да до краја текућег мјесеца приме бар једну од двије заостале плате. Заједно са руководством предузећа радимо на проналажењу рјешења којим би „Водовод“ измирио нагомилане дугове према добављачима и Пореској управи, али радници и њихове породице, који су већ два мјесеца без примања, су нам приоритет у овом тренутку. Такође, саслушао сам и ставове запослених о неправилностима и неправдама које је претходно руководство према њима учинило доношењем акта о унутрашњој организацији рада, тзв. „систематизацијом“, а посебно је важно што сам имао прилику да од радника чујем нове и важне детаље о, извјесно криминалним, радњама којима је буџет „Водовода“ и Града Бијељина оштећен за вишемилионске износе - истакао је градоначелник Петровић.



 
Градоначелник је додао и да ће одржати још један састанак са радницима и руководством „Водовода“ у наредних мјесец дана, као и да је спреман да, колико год је потребно, ради и разговара са свима како би пронашао рјешење за спас овог стратешког предузећа. Позвао је и све раднике „Водовода“ и грађане да, у складу са својом законском и моралном обавезом, надлежним службеницима Полицијске управе и Окружног јавног тужилаштва у Бијељини доставе све информације о нелегалним радњама које су оштетиле ово предузеће и довеле га у, замало, безизлазну ситуацију.