ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА СРПСКЕ (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА СРПСКЕ (ФОТО)


Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач присуствовао је тактичко-техничком збору МУП-а и концерту Полицијског оркестра на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини, у оквиру програма обиљежавања Дана полиције Српске и 30 година Министарства унутрашњих послова. На збору су приказана средства, опрема и наоружање полицијских службеника МУП-а, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и редовне полиције.

-Ово је још један у низу организованих тактичко-техничких зборова које МУП организује поводом значајног јубилеја, како бисмо нашим грађанима показали све оно чиме располаже полиција Републике Српске. Имамо софистицирану опрему коју МУП користи у свакодневним, али и специјаалним задацима да би могли да одржавамо безбједност у РС која је на високом нивоу“, рекао је министар унутрашњих послова Драган Лукач.



Он је нагласио да РС располаже, на првом мјесту, људским ресурсима, а потом опремом и свим оним што је потребно да би полиција радила свој посао у складу са законом и одговорила свим задацима.

-Радимо констаснтно на унаређењу свих капацитета МУП-а, нарочито смо усмјерени на школовање младих кадрова. У протеклих осам година, 2.000 младих полицајаца је засновало радни однос, а такође интензивно радимо на обукама у Центру за обуку у Залужанима. МУП РС наставља са овом активностима, јер безбиједност наших грађана нам је најбитинија“, рекао је Лукач.

Начелник ПУ Бијељина Стјепан Терзић изразио је задовољство што је ПУ Бијељина домаћин једног од тактичко-техничког збора, гдје су изложили дио опреме којим располаже МУП РС.



-Министарство унутрашњих послова константно улаже у школовање и обуку младих кадрова, а интензивне су и обуке припадника МУП-а како у Центру за обуку, тако и на простору ПУ Бијељина, чиме стварамо предуслове да ниво безбједности грађана буде на још вишем нивоу“, рекао је Терзић.

Градоначелник Љубиша Петровић захвалио се министру Драгану Лукачу на посјети Бијељини, као и свим припадницима Полицијске управе на организовању збору, поводом 30 година постојања и рада МУП РС.



-Сарадња града Бијељина са МУП РС, самим тим и ПУ Бијељина чини једну нераскидиву везу јер безбједност и сигурност наших грађана су нам свима у интересу“, рекао је Петровић.

Он је додао да је збор прилика да грађани виде са чим располаже МУП, да види припаднике МУП-а који се брину о миру и безбједности грађана.

Семберија инфо