ГУЖВА ИСПРЕД СБЕРБАНК У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ГУЖВА ИСПРЕД СБЕРБАНК У БИЈЕЉИНИ


Нема разлога за било какав страх

Након што су  ентитетске Агенције за банкарство ФБиХ и Републике Српске преузеле управљање Сбербанк у БиХ, а тим поводом се огласило и Удружење банка БиХ, истичући да нема никаквог разлога за бригу, отклоњене су све сумње у сигурност новчаних улога и депозита грађана који су свој новац повјерили на чување овој банци. Упркос чињеници да је њихов новац безбједан у овој банци, било је и оних који су похрлили да своју уштеђевину  подигну и пребаце у неку другу банку.

 Од  клијената ове банке, који су чекали у реду за информације испред просторија банке у Бијељини чули смо да је један од разлога за повећање број клијената у реду испред банке негативно искуство које су 2014. године имали са пропалом Бобар банком.

“Знате како наш народ каже: “Кога змија уједе и гуштера се боји”. Иако је од тада прошло непуних осам година,  то понижење и страх за судбину своје уштеђевине, што сам лично  доживио, тешко могу заборавити”, рекао нам је један од оних који је желио да дође до шалтера банке.

Као и у свакој другој банци, да би се подигао већи износ новца, неопходно је претходно најављивање и поштовање одређене банкарске процедуре, чули смо од запослених у овој банци.

Семберија инфо