РЕКОНСТРУИСАНА АМБУЛАНТА У МАЈЕВИЧКОЈ :: Semberija INFO ::

 

РЕКОНСТРУИСАНА АМБУЛАНТА У МАЈЕВИЧКОЈ


У присуству челних људи Града Бијељина и ЈЗУ Дом здравља Бијељина данас је означен завршетак радова на адаптацији зграде Амбуланте породичне медицине која се налази у Мајевичкој улици. У овом објекту се налазе три тима породичне медицине којима гравитира око 3.500 пацијената.

-Ова Амбуланта је дио нашег Дома здравља Бијељина. Јако смо поносни на све урађено на овом објекту. Све што је у претходна два до три мјесеца овдје урађено у потпуности је инвестиција Дома здравља Бијељина. Данас смо добили и потврду од стане градоначелника Петровића и предсједника Скупштине Ђурђевића да ће се у најскорије вријеме приступити и уређењу прилаза, дворишта и ограде око овог здравственог објекта“, истакла је Данијела Ђукин, директорица ЈЗУ Дом здравља Бијељина.


У реконструкцију објекта Амбуланте уложено је 77.000 конвертибилних марака. Посебно је наглашена важност уградње потпуно новог, ефикасног и економичног система за гријање чиме је ријешен велики, дугогодишњи проблем за запослене и пацијенте. Предсједник градске Скупштине, Александар Ђурђевићје подсјетио на обавезу локалне заједнице да се брине о здравственој инфраструктури. С тим у вези, у буџету за 2022. годину предвиђена је ставка од 230.000 КМ за обнову здравствених установа на подручју Бијељине.

-Опредјељење Градске управе је да радимо на унапређењу здравствене заштите грађана. Нећемо стати на адаптацији само овог објекта. Током ове године ћемо радити и на здравственим објектима у Јањи, Дворовима и Вршанима“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић.

Semberija info