РУКОМЕТНИ КЛУБ „БИЈЕЉИНА“ :: Semberija INFO ::

 

РУКОМЕТНИ КЛУБ „БИЈЕЉИНА“


Foto
Рукометни клуб „Бијељина“ је 12. фебруара организовао Меморијални турнир са међународним учешћем у знак сјећања на некадашње чланове РК „Бијељина“, Жељка Савића и Александра Маринковића који су дали велики допринос развоју клуба.

Жељко Савић је био истакнути, дугогодишњи рукометни радник и радник у култури. Дао је велики допринос развоју рукометног спорта у Бијељини. Обављао је низ најодговорнијих функција у РК „Бијељина“, Рукометном савезу БиХ, Рукометном савезу Републике Српске.



Александар Маринковић је бивши играч РК „Бијељина“ који је крајем 2021. године изненада преминуо. Александар је био изузетно талентован рукометаш којем су предвиђали блиставу каријеру. Према неподијељеном мишљењу спортске јавности радило се о најбољем десном крилу Прве лиге Републике Српске.

-Рукометни клуб „Бијељина“ ће и даље организовати овај турнир који има за циљ да чува успомену на Жељка и Александра и да окупља најмлађе рукометаше. Хвала нашим пријатељима који су учествовали на турниру, на фер и коректној игри, а ми као домаћини смо се потрудили да сваком дјетету обезбједимо златну медаљу и да се врате кући са осмјехом, небитно које су мјесто заузели,“ поручили су из Рукометног клуба „Бијељина“.

Меморијални турнир је окупио 160 рукометаша из девет градова. Наступали су млади рукометаши рођени 2011. године и млађи. Побједници овогодишњег турнира су РК „Грачаница“, друго мјесто освојио је РК „Прњавор“ док је треће мјесто припало домаћинима, РК „Бијељина“. За најкориснијег рукометаша турнира - играча који својом игром подсјећа на Александра Маринковића проглашен је Намик Џафо из РК „Грачаница“. Најбољи голман је Димитрије Марковић из РК „Бијељина“ док је најбољи стријелац Милош Демоњић из РК „Прњавор“.



(Семберија инфо)