ГРО СНСД БИЈЕЉИНА ПОЗИВА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЉУБИШУ ПЕТРОВИЋА ДА ПРЕИСПИТА ОДЛУКУ О НЕРАДНОЈ НЕДЈЕЉИ ЗА ТРГОВИНСКЕ РАДЊЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРО СНСД БИЈЕЉИНА ПОЗИВА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЉУБИШУ ПЕТРОВИЋА ДА ПРЕИСПИТА ОДЛУКУ О НЕРАДНОЈ НЕДЈЕЉИ ЗА ТРГОВИНСКЕ РАДЊЕ


Градски одбор СНСД Бијељина позива градоначелника Љубишу Петровића да преиспита одлуку о нерадној недјељи за трговинске радње, јер нам се свакодневно јављају власници радњи, као и радници чија је судбина неизвјесна.

Питамо градоначелника, на основу које процјене је покренуо наведену иницијативу и да ли је реално сагледао негативне ефекте нерадне недеље.

Подсјећамо, да је суштина политике СНСД-а обезбјеђивање радних мјеста, заштита права радника, просперитет Бијељине и Републике Српске.

Бијељина је погранични град значајна и за сусједне државе чији грађани викендом долазе у наш град, обављају вриједан промет у трговинским радњама, при чему пуне јавни буџет. Питамо градоначелника Петровића, како ће оправдати велики дефицит по том основу и колико ће бити угрожено радних мјеста у трговинским сектору.

Одборници коалиције „Договор за Бијељину“ су својевремено подржали иницијативу градоначелника о нерадној недјељи у сектору трговине, сматрајући да је исту предложио на основу реалне анализе ефеката. На жалост протекли мјесеци су то демантовали и сматрамо да исту треба преиспитати.