КВАДРАТ СТАНА У БИЈЕЉИНИ ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ ПОСКУПИО ЗА 150 КМ :: Semberija INFO ::

 

КВАДРАТ СТАНА У БИЈЕЉИНИ ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ ПОСКУПИО ЗА 150 КМ

                               

Foto: Ilustracija
Иако цијене квадрата у Републици Српској вртоглаво расту, потражња за новим становима је никад већа што потврђују и најновији подаци Републичког завода за статистику према којима је у четвртом тромјесечју лани продато 71 одсто више станова у односу на исти пеирод 2020. године.

Статистичари су израчунали да је у четвртом тромјесечју прошле године просјечна цијена нових станова била виша за 15 одсто у поређењу са истим периодом годину раније.
 
- У наведеном периоду продато је 1.053 нових станова, а просјечна цијена је била 1.892 КМ по квадрату - показују подаци Завода за статистику.
 
Директор бањалучке агенције за некретнине "Ремакс" Драган Милановић рекао је за "Глас Српске" да ће цијене расти све док расте и потражња.
 
- Цијелу прошлу годину обиљежио је тренд поскупљења, а исти је настављен и у овој години, дијелом због велике потражње, а дијелом због поскупљења грађевиснког материјала. Све док има купаца, станови ће се градити и цијене ће расти. Капитал уложен у некретнине је увијек ликвидан и то је главни разлог улагања управо у ову врсту некретнина – истакао је Милановић.
 
Потражња за некретнинама не јењава ни у Бијељини, а у тамошњој агенцији "Сим некретнине" кажу да је су најтраженији станови до 44 квадрата.
 
- Највише купују наши људи из дијаспоре, те млади брачни парови, као и становници из околних мјеста - рекла је власница агенције Јована Деспотовић.
 
Нагласила је да је квадрат у Бијељини од почетка ове године већ поскупио за око 150 марака.

(Глас Српске)