ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОСЈЕТИ КАТОЛИЧКОЈ ЦРКВИ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОСЈЕТИ КАТОЛИЧКОЈ ЦРКВИ У БИЈЕЉИНИ


Foto
     Представници Туристичке организације Бијељине разговарали су са велечасним Андрејом Лукановићем, жупником цркве  Пречистог срца Маријиног у Бијељини гдје је договорена сарадња ове двије институције а све у циљу промоције вјерских туристичких потенцијала нашег града.
 
     Католичка црква у Бијељини изграђена је 1886. године а 2015. проглашена је спомеником културе у БиХ због своје историјске и архитетонске вриједности.
 
-         Прије двије године смо успјели реновирати цркву уз помоћ Влада Хрватске и Босне и Херцеговине а из буџета Бијељине добили смо донацију од 30.000 КМ, што је са донацијом вјерника из цијеле Европе било довољно да зауставимо даље руинирање објекта. Надамо се да ће се ова сарадња између наше институције и града Бијељина наставити и у наредном периоду. Недавном објавом о томе да би било добро да се и ова установа уврсти у туристичку понуду нашег града само смо жељели да се цркву Пречистог срца Маријиног дода у туристичку атракцију Бијељине, рекао је велечасни Андреј Лукановић.
 
     Доласком велечасног Лукановића у Бијељину почела је и реконструкција овог објекта а Туристичка организација Бијељине преузела је на себе обавезу да у наредном пројекту постави туристичку сигнализацију и за овај цркву.
 
-         Нама је најбитније да све оно што може бити предмет туристичке понуде презентујемо туристима који посјећују наш град. Наравно да је католичка црква једна од оних који ће наћи своје мјесто на туристићкој мапи Семберије и веома брзо ћемо поставити сигнализацију и за цркву Пречистог срца Маријиног, истакла је директорица ТО Бијељина Јасмина Абдулахагић.
 
     У Бијељини је мало католика, негдје око 600, међутим само стотињак њих редовно долази у цркву.
 
(Семберија инфо)