ПРЕХРАМБЕНО-ПРЕРАЂИВАЧКА ИНДУСТРИЈА ЈЕ ВЕЛИКА РАЗВОЈНА ШАНСА БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕХРАМБЕНО-ПРЕРАЂИВАЧКА ИНДУСТРИЈА ЈЕ ВЕЛИКА РАЗВОЈНА ШАНСА БИЈЕЉИНЕ


Foto
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић посјетио је Прехрамбену индустрију „Сава Семберија“. Након обиласка фабрике и разговора са руководством и радницима поручио је да ће Градска управа снажно подржати домаће пољопривредне произвођаче, који су неопходни у обезбјеђивању квалитетне сировине за прерађиваче, а спремна је да искрено и транспарентно помогнемо „Сави“, и другим компанијама прерађивачке индустрије, и на сваки други могући начин, попут подршке у промоцији њихових производа и остваривању међународне сарадње.


 
- Прехрамбено-прерађивачка индустрија је велика развојна шанса за Бијељину, која нажалост није у потпуности искориштена, зато смо данас овдје, у највећој компанији ове врсте у Семберији, да сагледамо могућности сарадње и подршке Града Бијељина у унапређењу и проширењу ове гране привреде. „Сава“ је бренд Семберије и једна од ријетких фабрика које су успјеле да преброде период транзиције и наставе да се успјешно баве својом дјелатношћу. Ово не би било могуће без великог труда и друштвене одговорности власника, руководства и радника ове компаније, и на томе смо им веома захвални - истакао је градоначелник Петровић.
 
Директор Прехрамбене индустрије „Сава Семберија“ Стево Филиповић нагласио је да ова компанија своју друштвену одговорност показује, прије свега, кроз истрајност у кориштењу сировина локалног и домаћег поријекла, као и кроз висок ниво квалитета готових производа, посебно у погледу очувања природних својстава и избјегавању кориштења вјештачког конзерванса и адитива.


 
- Захвални смо градоначелнику на посјети, која је знак да Град Бијељина мисли на своје привредне субјекте, и то је подстрек да радимо још боље. „Сава“ скоро све сировине за прераду набавља од семберских пољопривредних произвођача, а мали дио сировина купујемо у другим локалним заједницама Републике Српске и Србији само уколико наши пољопривредници не успију да произведу количину која је довољна за потребе „Саве“. Морам истаћи и да све обавезе према нашим пољопривредницима извршавамо у потпуности и благовремено. Претежно смо извозно оријентисани и наши производи се могу наћи у десетак земаља на три континента, а најзначајнија подршка ће нам бити уколико градоначелник искористи своје добре међународне контакте и помогне „Сави“ у изласку на нова тржишта - додао је Филиповић.