БИЈЕЉИНА: ПОМОЋ ДОБИЛА 583 БОРЦА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПОМОЋ ДОБИЛА 583 БОРЦА


Foto
Једнократну новчану помоћ социјално угроженим незапосленим борцима од прве до пете категорије, млађим од 60 година, током 2021. године добила су укупно 583 корисника из Бијељине, потврђено је порталу ИнфоБијељина из Министарства рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске расписало је 2. априла прошле године јавни позив за материјалну помоћ за социјално угрожене незапослене борце Војске Републике Српске у износу од 100 КМ.

У новембру, Влада РС допунила је одлуку о исплати мјесечног додатка социјално угроженим и незапосленим борцима ВРС, тако да то новчано примање, осим оних који живе у РС, добију и борци са пребивалиштем у Федерацији БиХ и Брчко дистрикту БиХ.

"Влада је утврдила да постоји оправдан разлог да се, осим борцима са пребивалиштем у Републици Српској, мјесечно новчано примање обезбиједи и борцима са пребивалиштем у Федерацији БиХ и Брчко дистрикту БиХ, уз услов да сами прибаве доказе о испуњавању услова који су утврђени Одлуком", саопштено је тада из Владе Републике Српске.

(Инфо Бијељина)