ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ДРАГАН И ЗОРАН“ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ДРАГАН И ЗОРАН“


Обиљежена крсна слава Свети Никола

Предшколска установа дјечији вртић „Драган и Зоран“ данас је прославила своју крсну славу Светог Николу - Никољдан, а ове године је прославила и 20 година успјешног рада. Уз присуство великог броја гостију и малишана, обред ломљења славског колача обавио је Епископ зворничко- тузлански Фотије са кумом славе Јованом Цвјетковићем и руководством ове установе.

Епископ Фотије се захвалио Богу што је и ове године могао да дође у вртић „Драган и Зоран“.
- Када се чује дјечији смијех и пјесма то је дивота. Црква се увијек борила за живот, да људи који живе у браку имају доста дјеце, богатији су ако имају пуно дјеце, богатија је та држава у којој се живи“, истакао је Фотије.
Директор вртића „Драган и Зоран“ Горан Гашић рекао је да за 20 година, по оцјенама свих релевантних чинилаца, постају  једна од најбољих предшколских установа у Републици Српској.


-Доказ за то су многобројне награде и признања које су стигле у овај вртић. Вриједи напоменути Светосавску награду која је стигла у вртић. То је највиша награда коју једна васпитна установа и васпитач може да добије. Мало која предшколска установа у Републици Српској може да се похвали тиме да је на једном мјесту окупила представнике свих институција које су везане за  предшколско васпитање и  образовање, а код нас су данас у гостима помоћница министра за предшколско и основно васпитање и образовање  Наташа Цвијановић, представници републичког Педагошког завода и градоначелник  Бијељине Љубиша Петровић“, завршава Гашић.
Помоћница министра за предшколско и основно васпитање и образовање  Наташа Цвијановић истакла је да предшколско васпитање и образовање јако важно.

-Предшколско васпитање и образовање, као и боравак у предшколским установама је од пресудног значаја за дјечији раст и развој. У Републици Српској имамо 42 вртића у јавном и 75 у приватном сектору. Посебно је битно нагласити чињеницу да локалне заједне све више препознају потребу укључивања дјеце у предшколске установе и за то издвајају значајна средства за проширење капацитета“, појаснила је Цвијановићева.
Градоначелник Љубиша Петровић  рекао је да је било задовољство боравити на једном оваквом догађају и у име Града Бијељина честитао јубилеј и славу.

-Ми смо за сљедећу буџетску годину у приједлогу одлуке у буџету за 2022. годину уврстили у оквиру Одјељења за друштвене дјелатности позиције које се тичу наставка сарадње са установама не само приватних вртића, него и свих клубова за дјецу који се налазе на подручју града Бијељине“, истакао је Петровић.