Акције бијељинске болнице поводом Свјетског дана борбе против дијебетеса: Превентивни прегледи :: Semberija INFO ::

 

Акције бијељинске болнице поводом Свјетског дана борбе против дијебетеса: Превентивни прегледи


Поводом Свјетског дана борбе против дијабетеса Болница  „Свети врачеви“ данас организује бесплатне превентивне прегледе грађана у центру града испред Центра за културу и у кругу Болнице. Превентивни прегледи гликемије испред Центра за културу обављаће се до 11 часова и 30 минута, а од 12 до 15 часова испред зграде нове болнице.

Прегледе ће обављати тим љекара бијељинске болнице са два ендокринолога. О проблемима дијабетеса, превенцији,  лијечењу и новима у бијељинској болници говорио је примаријус др Младен Благојевић интерниста ендокринолог из Болнице ,,Свети врачеви’’.



- Ми се данас налазимо у двоструком проблему. Један проблем је пандемија корона вируса, а други је дијабетес. И једна и друга болест имају сличности, јер је ријеч о пандемијским болестима. И дијабетес је хронична, али, на сву срећу, незаразна болест, за разлику од ковида 19. Као ендокринолози настојимо да помогнемо грађанима. Менаџмент болнице, на челу са директором др Златком Максимовићем који апсолутно подржава све наше активности, па, самим тим и приједлоге Удружења ендокринолога РС’’, истакао је примаријус др Младен Благојевић, наглашавајући да су данас грађанима  омогућени бесплатни превтивни прегледи шећера у крви, што је јако важно у превенцији и лијечењу дијабетеса.

- Ми ћемо грађаним дати и савјете шта и како даље и, наравно предложити им  прегледе код нас у Ендокринолшкој амбуланти Болнице ,,Свети врачеви’’. Однедавно наше активности су појачане, јер је болница увела рад Ендокринолошке амбуланте од 8 до 20 часова, да би се скратило вријеме чекања за преглед, те и на тај начин смо допринијели борби против ове озбиљне болести’’, потврдио је др Благојевић.

Грађани, који су били на пункту за прегледе нивоа шећера у крви на пункту бијељинске болнице, поздравили су ову акцију, наглашавајући да им је много лакше на овај начин обавити превентивни преглед, него, како су казали, заказивати преглед код љекара.


​Семберија инфо - В. Зеленовић