АПЕЛ ДИРЕКТОРА ЈУ ОШ „СТЕВАН НЕМАЊА“ ДРАГАЉЕВАЦ ГОРЊИ ДА СЕ ИНТЕРЕС ШКОЛЕ СТАВИ ИЗНАД ПРИЗЕМНИХ, ЛИЧНИХ И СТРАНАЧКИХ ИНТЕРЕСА :: Semberija INFO ::

 

АПЕЛ ДИРЕКТОРА ЈУ ОШ „СТЕВАН НЕМАЊА“ ДРАГАЉЕВАЦ ГОРЊИ ДА СЕ ИНТЕРЕС ШКОЛЕ СТАВИ ИЗНАД ПРИЗЕМНИХ, ЛИЧНИХ И СТРАНАЧКИХ ИНТЕРЕСА


Обзиром на то да сам од појединих родитеља и мјештана села добио информацију да се група острашћених локалних „политиканата“ организује у прикупљању потписа за моју смјену, ријешио сам да се огласим поводом те петиције и поручим да своје личне интересе и политичка неслагања рјешавате на неки други начин, да се политиком бавите рекреативно у слободно вријеме, и да у том политичком тренингу обавезно заобиђете школу.

Несумњиво је да је комплетна прича иницирана личним интересом и патолошком жељом да се домогне позиције директора и да је подршка коју је добила резултат кулминације политичке нетрпељивости опозиције и јефтиних инструмената којима се нехумано и дрско користи, а то је јасно сваком здраворазумном човјеку који има критички осврт на догађаје. Убијеђен сам да ниједан озбиљан човјек није повјеровао овој причи, те да се није хтио придружити овој приземној лакрдији.

Наводни разлози за покретање петиције су, према мојим сазнањима, моје непоколебљиво настојање да у школу уведем ред и дисциплину, по свим основама и у свих 12 објеката који подлијежу управи Школе. Незадовољни су што не допуштам да се у рад школе уплићу они који нису компетентни и немају ингеренцију да утичу на организацију и рад школе, а да су у петицији наведене и лажи којима се компромитује моје достојанство.

Срећом, постоје и разумни мјештани и родитељи који виде напредак и побољшање услова рада у свим подручним школама и који знају да је такав рад неопходан ако желимо дјеци пружити ваљане услове за њихово васпитање и образовање. Посебно сам пријатно изненађен оштоумношћу и критичким освртом оних који су категорично одбили учествовати у петицији, упркос нашем политичком неслагању, чиме су показали своју политичку зрелост и виспреност.

Од мог именовања у новембру 2019. године до данас је направљено низ очигледних позитивних помака у цјелокупном раду Школе, упркос бројним изазовима.  Напомињем да сам преузимањем одговорности које проистичу из улоге директора Школе, наслиједио и дуг од 20.000 КМ према различитим добављачима роба и услуга. Домаћинским приступом смо успјели вратити све дугове, те смо у свих 12 објеката урадили неопходне поправке и ургентне радње на одржавању објеката.  Успјели смо замијенити комплетну вањску столарију у школи у Вршанима, почели са наставом у овој школској години у потпуно новом објекту у Магнојевићу Горњем, а који је опремљен по свјетским стандардима, увели смо интернет у свих 12 школских објеката, обезбиједили смо квалитетну ужину ученицима и унаприједили рад секција, допунске и додатне наставе. Посебно смо поносни јер смо истрајали у унапређењу хигијенских услова у свих 11 подручних школа, као и у централној школи.

Желим да поручим свима да ја као директор имам законом јасно дефинисана задужења, обавезе и одговорност да омогућим несметано одвијање васпитно-образовног рада, да нерад и неадекватан рад не желим да толеришем јер је за село изуетно важно у данашњем добу јаке конкуренције да се дјеци омогући квалитетно образовање. Само тако можемо даље причати о очувању села на овим просторима.

Наглашавам да нећу подлећи притисцима појединаца нерадника, који мисле да су апсолутно заштићени само зато што су се „убацили у државне јасле“ и да их се не плашим, без обзира на политичку подршку и бројност присталица.

На крају, одговорно тврдим да су сви наводи о сексуалном узнемиравању и злостављању радника нетачни и спреман сам одговарати пред надлежним институцијама. Јасно је да су ови радници инструисани и новчано мотивисани да овако наступају, а да су у позадини свега лични и страначки интереси. Због важности и улоге школе као институције, још једанпут апелујем да прибраних глава интерес школе ставимо изнад личних и политичких, те да лична незадовољства  не покушавате исказивати преко портала и ТВ станица, јер тако срозавате углед школе и просвјете уопште. Захваљујем се свим медијима који су се одупријели изазову бомбастичног наслова да објаве досадашње примитивне, непримјерене и јалове иступе сумануте групе која не бира средства и начине да дође до циља. Људе који ме познају подсјећам да овом ријалитију приступам потпуно растерећено јер је ово прича која нема никакву тежину с обзиром да је заснована на ноторним неистинама. Такође бих подсјетио све актере у овој причи да свако одговара за своје поступке, пред Богом и Законом, те да је и хушкање другога да лажно свједочи кажњиво.