Регионални синдикат образовања, науке и културе Бијељина: Просвјетари даровали крв :: Semberija INFO ::

 

Регионални синдикат образовања, науке и културе Бијељина: Просвјетари даровали крв


Поводом петог октобра – Међународног дана просвјетних радника, двадесетак просвјетних радника, чланови Регионалног синдиката образовања, науке и културе, даровали су данас крв на Одјељењу за трансфузиологију бијељинске болнице “Свети врачеви”.

“Наше залихе крви су добро попуњене, али здравом човјеку увијек може користити уколико повремено дарује  крв. Поздрављамо ову иницијативу просвјетних радника и желимо да им захвалимо  на овом гесту”, истакла је докторка Далиборка Тришић.

Наставник Мирослав Крсмановић, запослен у Основној школи “Свети Сава”, каже да већ пети пут дарује крв.
“Срећан сам што некоме могу помоћи онда када му је најтеже. Дарована крв увијек може некоме бити од велике, понекад и од животне користи. Наш синдикат често организује занимљиве хуманитарне акције и дружења”, каже Крсмановић.

Слободанка Дамјановић Пајић, предсједник Регионалног синдиката образовања, науке и културе  каже да је ово једна у низу акција које организује Регионални синдикат образовања, науке и културе Бијељина.
“Организовали смо хуманитарну томболу за лијечење Милене Божић и до сада смо прикупили око 3.000 КМ. Овом данашњом акцијом настављамо хуманитарне активности, а повод је био Међународни дан просвјетних радника. У међувремену је одржан и састанак Републичког одбора синдиката на којем је поновљен захтјев за повећање плата просвјетним радницима”, изјавила је Слободанка Дамјановић Пајић.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић