НАСТАВЉЕН ТРЕНД ЕКСПАНЗИЈЕ СТАНОГРАДЊЕ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

НАСТАВЉЕН ТРЕНД ЕКСПАНЗИЈЕ СТАНОГРАДЊЕ У БИЈЕЉИНИ


Експанзија стамбене изградње у Бијељини настављена је и у овој години, иако изградња станова није прекидана, нити посебно успоравана ни у прошлој години коју је обиљежила пандемија вируса корона.

Цијене станова  у првој градској зони достигле су цифру од 2.200 конвертибилних марака по метру квадратном, потврдио нам је Станислав Михајловић, представник фирме ,,Михајловић” која тренутно гради око 120 станова у Бијељини и шездесет станова на Златибору, у Србији.

-На градском шеталишту, поред канала Дашница, градимо објекат од педесетак станова, а пројектовали смо и други стамбени објекат са око 55 станова. У наредној години ћемо на тој, за купце, атрактивној локацији отпочети изградњу још око 200 станова, те ћемо на једној локацији имати укупно око 350 станова”, каже Михајловић, истакавши да су за нове станове заинтересовани млади брачни парови  и Бијељинци који тренутно живе и раде у иностранству.

Драго Живановић, власник Грађевинског предузећа ,,Живановић” које је 36 година присутно у области високоградње и нискоградње на подручју Семберије и које је ангажовано као извођач радова на неколико објеката, потврдио је да су ангажовали једанаест радника из Турске, зидара, тесара и армирача.

-Због неопходности поштовања рокова и због немогућности да раднике таквих профила пронађемо на бироу у Бијељини, били смо приморани да ангажујемо раднике из Турске. Тренутно на подручју Бијељине градимо око 200 станова. Рокови се морају поштовати, јер, у противном слиједе пенали”, каже Живановић.
 
Митар Гајић, власник предузећа ,,Техника инжењеринг” каже да његова фирма тренутно гради три мања стамбена објекта са укупно 64 стана.
 

-Немамо проблем са недостатком радника. Градимо у другој градској зони и цијена наших станова је у просјеку око 1.800 конвертибилних марака. Већину станова продамо у изградњи, већ када дођемо до половине изградње и приликом извођења грубих грађевинских радова. Купци траже станове квадратуре од 38 до шездесетак квадрата, добро пројектоване, са максимално искориштеним простором”, каже Митар Гајић.

Семберија инфо