ГРАД БИЈЕЉИНА И ФОНДАЦИЈА ИМПАКТ: ПОДРШКА НОВИМ ПОСЛОВНИМ ПОДУХВАТИМА :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА И ФОНДАЦИЈА ИМПАКТ: ПОДРШКА НОВИМ ПОСЛОВНИМ ПОДУХВАТИМА


Представници Градске управе и Инвестиционе фондације „Импакт“, представили су овогодишњи програм „Импакт инкубатор пословних идеја“. Овај програм, између осталог, обухвата програм предузетничке обуке, односно, финансијску, стручну и менторску подршку за 10 нових пословних подухвата на подручју града Бијељина. Представница фондације „Импакт“ Мирела Омеровић, истакла да је ово трећа година за редом, да имплеметнирају пројекат у сарадњи са Градском управом.



- Програм се имплементира уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу, а финансијска подршка износи појединачно по 5. 000 КМ, за покретање или развој бизниса. Настојимо да све бизнисе које смо подржали, а већ их 200 на подручју цијеле БиХ, међусобно умрежимо, како би међусобно сарађивали и размјењивали искуства“, рекла је Омеровићева. Она је додала да јавни позив траје до 1. септембра, те да заинтересовани могу аплицирати у Градској управи, а обука почиње средином септембра.

У име Градске управе, Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције, нагласила је да је до сада било укупно 16 нових бизниса, од почетка реализације пројекта, а опстало је и успјешно ради 14. Тодоровићева  је изразила захвалност фондацији „Импакт“ што је Град Бијељина поново изабран за овај програм.

​Једна од заинтересованих за покретање бизниса је фармацеутски техничар Татјана Суботић из Нове Јање.
- Сматрам да је ово одлична прилика за младе људе да добију подстицај за покретање посла. Моја идеја је да увезем једну козметичку марку и да покренем рад са козметичким салоном“, рекла је Суботићева којој би ово био први самостални посао, а за који већ има четворогодишње радно искуство.

Семберија инфо - О. Стјепановић