КОД 140 ВОЗАЧА УТВРЂЕНА КОНЦЕТРАЦИЈА АЛКОХОЛА У ОРГАНИЗМУ :: Semberija INFO ::

 

КОД 140 ВОЗАЧА УТВРЂЕНА КОНЦЕТРАЦИЈА АЛКОХОЛА У ОРГАНИЗМУ


Полицијска управа Бијељина, у периоду од 23. до 25. јула 2021. године, реализовала је републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних супстанци.
 
Акција је проведена у оквиру кампање „Вози опрезно, путуј безбједно“, а током трајања акције контролисно је 2422 учесника у саобраћају од чега је санкционисано 536 возача. Извршено је 3144 алкотеста, при чему је код 140 возача утврђена концетрација алкохола у организму. Због управљања под утицајем алкохола више од 1,5 г/кг алкохола у организму  лишено је слободе осам лица.
 
Осим због прекршаја управљања под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова, током акције евидентирана су 392 остала прекршаја (некориштење безбједносног појаса – 41 прекршаја; некориштење безбједносне сједалице или неправилно превожење дјеце – 21 прекршаја; управљање моторним возилом прије стицања права на управљање – 3 прекршаја, нерегистровано возило – 4 прекршаја, итд.)
 
У наредном периоду Полицијска управа Бијељина континуирано ће проводити акције појачане контроле учесника у саобраћају, стога апелујемо на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, да прилагоде брзину условима и стању на коловозу, те да не управљају возилом уколико су под дејством алкохола или других психоактивних супстанци које могу утицати на психофизичку способност возача'', апелују из Полицијске управе Бијељина.
 
Semberija info