ЂУРЂЕВИЋ И МАРКОВИЋ ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ :: Semberija INFO ::

 

ЂУРЂЕВИЋ И МАРКОВИЋ ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ


Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић и декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву др Горан Марковић потписали су данас Меморандум о сарадњи и разумијевању између ове високообразовне институције и Скупштине града Бијељина. 
 
Како је истакао Марковић, ријеч је о важном документу којим је формализована и институционализована сарадња ове двије институције. 
 
„На тај начин можемо обезбиједити да Правни факултет пружа помоћ граду и Скупштини града Бијељина уколико се помоћ покаже као потребна у погледу израде правних аката који су у надлежности Скупштине града. С друге стране, Скупштина града може да пружи прије свега студентску праксу нашим студентима, јер Правни факултет има богату и развијену студентску праксу“, рекао је Марковић.
 
Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић изразио је задовољство што је, као некадашњи студент Правног факултета УИС, у прилици да са њима настави сарадњу на овај начин. 
 
„Посебно ми је занимљив дио који се односи на студентску праксу, да студенти присуствују сједницама Скупштине града, да виде како се доносе одлуке које су од важности за све грађане. Мислим да би била и добра идеја организовати за студенте неку симулацију скупштине гдје бисмо их подијелили по фиктивним или постојећим странкама и дали им могућност да у сали организују сједницу скупштине“, рекао је Ђурђевић и додао да је у плану организовање и округлих столова и семинара. 
 
Како су истакли потписници, овај меморандум ће омогућити да се, поред правосудних институција, студентска пракса прошири и на јединице локалне самоуправе.

Semberija info