ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕ СТАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕ СТАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ


Представници Полицијске управе Бијељина, представили су резултате рада за првих шест мјесеци ове године и оцијенили да је стање безбиједности на подручју које оперативно покривају задовољавајуће, те да пилицијски службеници активно раде на извршавању свих задатака. Начелник ПУ Бијељина Стјепан Терзић је истакао да је у првој половини године број кривичних дјела смањен за 6,2 одсто, а дјела против имовине за 25 одсто и додао да су полицијски службеници у борби против привредног криминалитета открили 38 кривичних дјела којима је причињена материјална штета од 16,6 милиона марака, док је противправно стечена корист 5,7 милиона марака.

-На подручју Полицијске управе је у протеклих шест мјесеци евидентирано 395 кривичних дјела и надлежним тужилаштвима поднесени извјештаји против 384 лица, од чега су 162 кривична дјела против имовине“. Такође је смањен и број прекршаја јавног реда и мира за више од 64 одсто у односу на исти период прошле године“, рекао је Терзић. Он је додао да је број саобраћајних незгода повећан за 17 одсто, али је мањи број незгода са најтежим посљедицама за 20 одсто са смртном посљедицом и 11 одсто са тешко повријеђеним лицима. Начелник Сектора криминалистичке полиције Срђан Гајић је истакао да је откривено 28 кривичних дјела из области злоупотребе дрога, те да су поднесени извјештаји против 20 лица, као и 71 дјело прекршајног карактера.

-Почињена су четири разбојништва по непознатом извршиоцу и сва су расвијетљена, а евидентирано је 38 кривичних дјела привредног криминалитета, три више него у упоредном периоду прошле године“, рекао је Гајић. Према ријечима начелник сектора полиције Игора Капикула, у првих шест мјесеци ове године, на подручју Полицијске управе Бијељина јавни ред и мир је нарушен у 258 случајева, што је смањење за 64 процента.

-Прекршаје су починила 323 лица, од којих је 41 жена. Најчешће мјесто чињења су улице и тргови 111 и угоститељски објекти у 46 случајева, а највећи број прекршаја односи се на тучу и физички напад 113, свађу, вику и непристојно понашање 88 и вријеђање 59 случајева“, рекао је Капикул. Он је додао да је на подручју ПУ Бијељина у првих шест мјесеци ове године, откривено 153 лица афроазијског поријекла од којих 149 није имало документацију потребну за идентификацију.

-Међу мигрантима је било 10 жена, а највише их је из Марока (69), потом из Авганистана, Пакистана и Либије. На овом подручју није забиљежено да су мигранти чинили прекршаје, али је у јануару у Шамцу ухапшен држављанин Марока због извршења кривичног дјела на подручју ФБиХ. Он је ухапшен због крађе путничког возила у општини Градачац. Возило је пронађено, а лице је предато у надлежност полиције ове федералне општине“, рекао је Капикул.

Semberija info