РЕКОРДЕРИ У ПРОИЗВОДЊИ ПАРАДАЈЗА :: Semberija INFO ::

 

РЕКОРДЕРИ У ПРОИЗВОДЊИ ПАРАДАЈЗА


ЈЕЛА ПАЈИЋ
Бијељинска Зелена пијаца, поготово петком, препуна је воћа и поврћа које стиже из цијеле Семберије и подмајевичког краја. На пијацу су се овог петка могли видјети и рекордно тешки примјерци парадајза, сорте “воловско срце”.




 Савка Чембић из Љељенче каже да је у првом колу узгојила изузетно квалитетан, сочан и крупан парадајз у свом пластенику, показујући нам примјерке тешке од 1.150 и 1.200 грама. Ту је и вага да потврди њене ријечи и тежину парадајза.

 “ У другом колу биће и већих примјерака. Живимо од продаје парадајза, краставца и другог поврћа. Десетак година успјешно се бавим производњом поврћа”, каже Савка Чембић, која парадајз продаје по тренутној цијени од 2,5 КМ за килограм.

Јела Пајић из Доње Чађавице овог петка на бијељинској пијаци  продала је примјерак парадајза тежак око 1.400 грама. Купац је тај примјерак однио у раним јутарњим сатима, те нам није преостало ништа друго, већ да вјерујемо на ријеч.
“ Ово су примјерци од 850 грама и 950 грама. Парадјз је ове године изузетно квалитетан, јер је било пуно сунчаних дана, а редовно смо га окопавали и заливали”, каже Јела Пајић.

Љ.Љубојевић
Семберија инфо