БИЈЕЉИНА 1. ЈУЛА БЕЗ НОВООБОЉЕЛИХ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА 1. ЈУЛА БЕЗ НОВООБОЉЕЛИХ


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Свети Врачеви у Бијељини и Свети апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 205 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код једне мушке особе, старије животне доби из Добоја.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ни један смртни случај. До сада је у Републици Српској потврђено 64.352 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 3.784 особе код којих је потврђен тест на вирус корона. У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 50.886 особа, а тестирано је укупно 285.019 особа.

​Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 41 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 17, а у осталим болницама 24. На респиратору је седам  особа (пет у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, двије у осталим болницама). У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 124 особе, а надзор је завршен код 193.452 особе.