ПРОМОВИСАНА КЊИГА РАДИВОЈА ТОЈИЋА :: Semberija INFO ::

 

ПРОМОВИСАНА КЊИГА РАДИВОЈА ТОЈИЋА


Један човјек не зна све, пуно њих зна пуно више, крилатица је којом се често послужи познати мајевички хроничар Радивоје Тојић, човјек који је прије осамнаест година започео својеврсну мисију биљежења свега онога што се дешава у живописним мајевичким селима.

У Народној библиотеци "Филип Вишњић" вечерас је промовисана књига "Вукосавци мајевички", аутора Радивоја Тојића, вриједног хроничара Мајевице који је до сада објавио девет књига, монографије и рдослове мајевичких села.
Тојић је рекао да "Вукосавци мајевички" представљају монографију овог мајевичког села.

Он је истакао да су "Вукосавци мајевички" посебно карактеристични, јер је у Вукосавцима био смјештен Први мајевички партизански одред, а кућа у којој је био смјештен штаб налази се и на насловној страни књиге.

Он је навео да су из Вукосаваца"поникла" бројна позната имена, попут Цвијетина Мијатовића, Митра Новаковића, некадашњег ректора Универзитета Источно Сарајево, као и низ научника, успјешних спортиста.
 

 
Директор Библиотеке Жељана Арсеновић рекла је да је ова установа културе и издавач ове мајевичке монографије, као и организатор промоције.

"Ми смо издавач ове и још двије Тојићеве књиге, које су монографије и родослови породица које су живјеле и живе у тим мајевичким селима. Задовољство нам је да постоји особа која се томе посветила, јер је мало људи који се баве испитивањем родослова по селима", навела је Арсеновићева.

Промоција је одржана уз прописане хигијенско - епидемиолошке мјере и поштовање препорука Института за јавно здравство Републике Српске.

Семберија инфо