Наставак имунизације, начелник Угљевика посјетио вакцинални пункт :: Semberija INFO ::

 

Наставак имунизације, начелник Угљевика посјетио вакцинални пункт


Дом здравља Угљевик данас и сутра врши вакцинацију са нових 200 доза кинеске вакцине "синофарм" против вируса корона, чиме ће у угљевичкој општини бити имунизовано укупно 1.000 становника.

Начелник Угљевика Василије Перић, заједно са директором ове угљевичке здравствене установе Цвјетаном Драгоњић, посјетио је вакцинални пункт који се налази у Центру за културу.

Перић је разговарао са грађанима и захвалио здравственим радницима за све што чине за добробит здравља грађана ове општине.



"У периоду пандемије, здравствени радници улажу надљудске напоре када је цијели здравствени систем у тешкој ситуацији и на томе смо им неизмјерно захвални", рекао је Перић.

Он је најавио даља улагања у Дом здравља Угљевик и подсјетио да је у овој години за потребе здравства издвојено 70.000 КМ из локалног буџета.

"Имамо план да побољшамо и проширимо здравствене услуге за наше грађане како би на још бољи и квалитетнији начин наши грађани имали здравствену заштиту", рекао је Перић.

Директор Дома здравља Угљевик Цвјетана Драгоњић рекла је да имају 2.000 пријављених грађана за вакцинацију, те да очекују наредне седмице нове дозе вакцина.

Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, Драгоњићева је рекла да је под контролом, те да се под здравствених надзором налази 31 лице од чега је њих 20 заражено вирусом корона.

"Смањен је број заражених у односу на претходни мјесец, он је двоструко мањи, моја молба је да се грађани вакцинишу у што већем броју, али и да поштују све прописане епидемиолошке мјере", рекла је Драгоњићева.

Општина Угљевик