ПОНОСНОМ КАРТИЦОМ ДО ПОПУСТА :: Semberija INFO ::

 

ПОНОСНОМ КАРТИЦОМ ДО ПОПУСТА


Данас су у Градској кући уручене “поносне картице” породицама са троје или више дјеце у склопу пројекта “Пријатељи породице”. Циљ пројекта је да се “поносном картицом” остварују попусти на услуге и производе код правних лица у РС.

Планирано је да се у току ове године подијели 7000 картица те да се укључи 40 градова и општина. Тренутно је припремљено 4 000 картица које ће бити подијељене до средине прољећа. У Бијељини постоји скоро 700 породица са троје или више дјеце, које ће бити носиоци “поносне картице”.

Позивам привреднике из града Бијељина  да се што више одазову учешћу у овом пројекту и да  вишечланим породицама,  које заслужују сваку похвалу и подршку, одобре попуст, који је њима прихватљив. Тиме ће се рећи велико хвала овим породицама и показати друштвена  одговорност. То је кључно у овом пројекту, истакао је  доц. др Драган Дакић, предсједник Фондације “За породицу”.

Висина попуста је предмет уговора између Фондације и пословног субјекта који се укључи у пројекат, а корисницама картице ове информације ће бити доступне путем апликације за мобилни телефон и веб апликације. Попусти важе на територији цијеле Републике Српске а очекује се ускоро и укључивање привредних субјеката из Србије, макар оних који дјелују на територији Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Градоначелник Љубиша Петровић је истакао да пронаталитетна политика треба да буде доминантна и препознатљива уз помоћ оваквих и сличних пројеката.

Роба и намирнице широке потрошње ће сигурно уз „поносне картице“ са попустима бити доступније. Ово је само један у низу пројеката у циљу оснаживања породице, рекао је Петровић.

Захвалност на реализованом пројекту су изразиле и вишечлане породице.

Реализацијом пројекта „Поносна картица“, градоначелник је доказао да је човјек од ријечи, који води рачуна о пронаталитетној политици и брине о вишечланим породицама. „Поносна картица“  нам много значи, јер самом куповином ћемо остварити попусте, истакла је Бранка Гаврић, мајка шесторо дјеце док је Алимановић Мустафа, отац десеторо дјеце, истакао да оваква помоћ много значи и ромским породицама.

Семберија инфо