ХУМАНИ АСПЕКТ ПОЛИЦИЈСКЕ ПРОФЕСИЈЕ: Дводневна акција добровољног давања крви :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИ АСПЕКТ ПОЛИЦИЈСКЕ ПРОФЕСИЈЕ: Дводневна акција добровољног давања крви


Поводом обиљежавања 4.априла Дана полиције Републике Српске, припадници полицијске управе Бијељина су јуче и данас провели акцију добровољног давања крви.  

- Наше је велико задовољство што смо данас и јуче угостили припаднике Полицијске управе Бијељина. Акција је традиционална а  повод за акцију је предстојећи празник Дан полиције Републике Српске. Ове године имамо најављено 40 добровољних даваоца крви, међутим не треба заборавити да мимо организоване акције, свакодневно у нашу службу долазе и дарују крв припрадници Полицијске управе Бијељина током цијеле године. Захваљујући њима и свим осталим даваоцима крви, обезбјеђујемо довољне количине крви да задовољимо све наше потребе. И ова акција је реализована поштујући све принципе и прописане епидемиолошке мјере, везано за пандемију корона вируса. Ову прилику користим да се захвалим организаторима на стрпљењу, досљедности и договору са нама, да и у оваквим условима  одржимо планирану акцију. Поздрављам све припаднике полиције Републике Српске, честитам предстојећи празник и нарочито се захваљујем даваоцима и желим им добро здравље, истакла је прим. др Снежана Гегић, начелница Службе за трансфузијску медицину у Бијељини. 

- У склопу обиљежавања 4. априла Дана полиције, Министарство унутрашњих послова РС већ традиционално као и сваке године, организује акцију добровољног давања крви. У овој дводневној акцији, која се одржава 30. и 31. марта, добровољно ће се јавити око 40 наших припадника, који ће на овај начин даривајући крв, још једном исказати хумани аспект полицијске професије. Можемо се похвалити да у нашим редовима имамо више од стотину припадника, који су редовни добровољни даваоци крви, а оно што нас посебно радује јесте велики број наших младих службеника, који се радо одазивају овим акцијама, истиче се из Полицијске управе Бијељина.

У Служби за трансфузијску медицине, затекли смо и младе службенице Полицијске управе Бијељина, које су добровољно дале крв.  

– Добровољно дајем већ трећи пут крв, у циљу помоћи младим људима, којима је потребна крв. Велики број људи се одазвао овој акцији, истиче Нада Ђукић, припадница Полицијске управе Бијељина.