ФОРМИРАН ОДБОР НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ СРПСКЕ У УГЉЕВИКУ :: Semberija INFO ::

 

ФОРМИРАН ОДБОР НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ СРПСКЕ У УГЉЕВИКУ


У Угљевику је данас формиран Иницијативни одбор Народне партије Српске /НПС/ који броји тридесет чланова.

Предсједник НПС Дарко Бањац изразио је задовољство бројности овог одбора у Угљевику и најавио формирање одбора ове странке у Вишеграду, Фочи, Градишци, Котор Варошу као и у другим општинама у Српској.



„Након празника наставили смо формирање одбора, а циљ нам је да до краја фебруара мјесеца имамо формираних преко 30 градских и општинских одбора широм Српске“, рекао је Бањац новинарима.

Он је најавио да да ће се Изборна скупштина НПС-а одржати у мају мјесецу ове године на којој ће бити формирани сви органи странке.

Предсједник Иницијативног одбора НПС-а у Угљевику Драгиша Видаковић рекао је да је овој партији приступило 98 одсто чланова Демократског народног савеза.

„У нашем раду бавићемо се потребама грађана Угљевика, кроз рад два одборника које имамо у локалном парламетну, али и кроз рад у другим сегметнима кроз унапређење живота свих грађана“,рекао је Видаковић.

Један од оснивача НПС-а Дико Цвијетиновић рекао је да су до сада формирани одбори у Бијељини, Лопарама, Брчком, Шамцу и Доњим Жабарима када је ријеч о Изборној јединици шест.

Цвијетиновић је изразио увјерење да ће НПС бити важан политички фактор те да ће имати добре резултате у свом раду и на предстојећим изборима 2022. године.

„Наставићемо да радимо у интересу грађана Републике Српске, наш излазак из ДНС-а је био изнуђен од стране појединих људи који су имали другачије погледе на политику и зато ћемо наставити да проводимо политику која је добила гласове грађана“, рекао је Цвијетиновић који је и Народни посланик у Скупштини Републике Српске.

Данашњем састанку присуствовао је и предсједник Иницијативног одбора НПС-а Модриче Синиша Никић.