ПРИЈЕМ ЗА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА


У Бијељини је регистровано 100 удружења грађана и за њихов рад из локалног буџета издвојено је 640.000 конвертибилних марака у протеклој години", рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић на новогодишњем пријему у Градској управи и најавио већа издвајања за рад удружења грађана.
 
"Градска управа Бијељина инсистираће на транспарентном раду и бољој међусобној комуникацији свих удружења грађана, као и на већем броју састанака са представницима града, са циљем подизања друштвене одговорности и колективне свијести о значају ових удружења и њиховом хуманитарном раду", рекао је Петровић.


 
Диригент хора "Србадија", Јелена Тракиловић, захвалила се Градској управи Бијељина што је хору омогућила да користи простор реновираног Соколског дома, чиме ће један од најтрофејнијих хорова бити у прилици да још квалитетније ради и постиже веће успјехе.
 
Сандра Милошевић, из удружења "Дијабета", истакла је значај подршке Градске управе пројектима који унапређују квалитет живота грађана, наводећи као примјер реализацију пројекта "Помозимо старим, немоћним, незапосленим, омладини и социјално угроженим".
 
"Упркос тешкој години због епидемије вируса корона, успјели смо да се, у сарадњи са Домом здравља, обави 1.500 превентивних прегледа, а код 380 особа измјерене су веома високе вриједности шећера у крви", рекла је Милошевићева и указала на значај превенције.

Semberija info