ГРАДСКА УПРАВА БИЈЕЉИНЕ: ПРИЈЕМ ЗА БОРАЧКЕ КАТЕГОРИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА БИЈЕЉИНЕ: ПРИЈЕМ ЗА БОРАЧКЕ КАТЕГОРИЈЕ


Градска управа на челу са градоначелником Љубишом Петровићем, уприличила је пријем за представнике борачких категорија.

- Жеља нам је да степен комуникације подигнемо на још већи ниво, да засучемо рукаве и у оквиру надлежности рјешавамо проблеме, а и све што није у оквиру надлежности, покушамо у договору са удружењима утичемо према надлежним  институцијама“, рекао је градоначелник Петровић. Он је нагласио да ће један од битних задатака бити статус дјеце погинулих бораца.

У име Борачке организације на пријему се захвалио Радан Остојић и  додао да је сарадња са Градском управом добра и да вјерује да ће тако бити и убудуће.

- Оно што настојим ријешити, а што се тиче бољег статуса борачких категорија, односи се на републички ниво. С обзиром да сам и предсједник Одбора РВИ  БОРС, ми смо имали цљ да уведемо у право на мјесечни борачки додатак за незапослене борце млађе од 60 година, да личне и породичне инвалиднине повећамо за 10 посто и да се ријеши питање запослења око 1. 500 дјеце породица погинулих бораца. Нажалост, средства у републичком буџету осталаа су на прошлогодишњем нивоу, тако да по том питању није још увијек направљен помак“, рекао је Остојић.

Захвалност у име Удружења несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице, изразила је Смиља Митровић, предсједница Удружења.

- Мајка сам несталог сина јединца, ког тражим од 1995. године и нажалост, још увијек га нисам пронашла. Сви чланови Удружења и ја са њима, нећемо стати док не нађемо своје најмилије и надамо се да ће надлежне институције убрзати процес тражења несталих. Док се то не ријеши, за нас нема мира“, рекла је Митровићева. Она је додала да имају добру сарадњу са Градском управом и да вјерује да ће се добра сарадња наставити.

​Семберија инфо