ПЕРИЋ ПОЖЕЛИО СВЕУКУПНИ НАПРЕДАК СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ ПОЖЕЛИО СВЕУКУПНИ НАПРЕДАК СРПСКЕ


Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је данас 9. јануар - Дан Републике Српске и пожелио бржи економски раст и свеукупни напредак Српске.

Перић је захвалио свима који су дали допринос у стварању Републике Српске и изразио поштовање погинулим борцима, њиховим породицама и потомцима, као и свим борцима Војске Републике Српске.

"Општина Угљевик дала је огроман допринос у стварању Српске. Из наше општине погинуо је 301 борац за опстанак српског народа на овим просторима", рекао је Перић, који је организовао пријем за чланове Предсједништва Општинске борачке организације.


Он је рекао  да је најважнији циљ локалне управе да Угљевик и даље буде једна од најнапреднијих средина, а као приоритет је издвојио останак младих на овим просторима.

Перић је, заједно са Предсједништвом Борачке организације Угљевик, положио вијенац на централно спомен-обиљежје на градском тргу, те посјетио новоизграђену спомен-собу погинулим борцима Војске Републике Српске у Угљевику.

Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић честитао је Дан Републике, те нагласио да Српска живи у свим ствараоцима - борцима Војске Републике Српске.

"Сјећамо се наших погинулих сабораца, који су положили своје животе за Републику Српску бранећи српски народ. Док постојимо славићемо крсну славу и Дан Републике", поручио је Маринковић.

Током одбрамбено-отаџбинског рата из општине Угљевик погинуо је 301 борац Војске Републике Српске, а 648 је рањено.

Semberija info