КОМЕМОРАЦИЈА ГРАДОНАЧЕЛНИКУ МИЋИ МИЋИЋУ: НАДЖИВЈЕЋЕ ГА ДЈЕЛА КОЈА ЈЕ СТВОРИО :: Semberija INFO ::

 

КОМЕМОРАЦИЈА ГРАДОНАЧЕЛНИКУ МИЋИ МИЋИЋУ: НАДЖИВЈЕЋЕ ГА ДЈЕЛА КОЈА ЈЕ СТВОРИО


Комеморација поводом смрти дугогодишњег градоначелника Бијељине Миће Мићића, одржана је у Центру за културу, а од градоначелника су се опростили кћерке Мила и Маја, син Пантелија и супруга Радмила, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, проф.др Владо Симеуновић у име Градске управе, Предраг Јовић испред Странке демократске Српске Семберија, родбина, бројни пријатељи и сарадници. Комеморацији су присуствовали високи функционери и представници вјерског, културног и политичког живота Бијељине, Републике Српске и БиХ, а епидемиолошке мјере, спријечиле су долазак бројних представника пријатељских градова Бијељине. У Бијељину је стигло 3. 000 телеграма саучешћа, а међу њима од српског члана и предсједавајућег Предсједништва Милорада Додика, предсједника Србије Александра Вучића, предсједнице РС Жељке Цвијановић, првог предсједника РС Радована Караџића, градова из региона, братских градова и међународне заједнице.


 
-Драги тата, покушаћемо да у свему овоме будемо храбри и достојанствени, као што си и ти увијек био. Нема ријечи да опишемо бол коју осјећамо и нема ријечи да искажемо захвалност за све што си нам пружио у животу. С поносом ћемо се трудити да слиједимо твој пут. Почивај у миру! Волимо те ми и наша мама“, рекла је Мићићева кћерка Мила. Премијер Радован Вишковић истакао је да ће градоначелник Мићић  остати упамћен као велики човјек који је, обављајући значајне функције, оставио дубок траг у друштвеном и политичком животу града Бијељина и Републике Српске.



- Мићин одлазак ненадокнадив је губитак за породицу, за све његове пријатеље и сараднике, али и за цијелу Републику Српску. Било је задовољство и привилегија да заједно са њим креирамо пројекте који ће унаприједити живот људи у Бијељини и све што смо договорили, реализоваћемо. То је наш дуг према њему и становницима Семберије“, рекао је Вишковић. Емотивним ријечима, од Мићића се опростио и проф. др Владо Симеуновић.

-Познавали смо се дуго, да бих лако о Теби могао написати књигу, али ћу у овом тешком и болном тренутку само исказати тугу што више ниси са нама. Цијенио си вријеме и идеје, али изгледа да нам је понестало времена, а идеје ће надживјети обојицу. Драги мој Мићо, један познати филозоф је рекао: Хероји могу умријети, али ће се вјечно причати о њиховим дјелима“. Ти ниси умро, јер ће Те надживјети дјела која си створио. Нека Те небески анђели на својим крилима однесу на мјесто гдје почивају достојни“, рекао је Симеуновић. С тугом и неизмјерним болом, од Мићића се опростио и Предраг Јовић.

-Многи ће тек сад да схвате каквог смо човјека и пријатеља имали и кога смо изгубили. Сви треба да будемо поносни што смо га познавали. Опраштам се од Тебе добри човјече ријечима Јована Дучића: Велики човјек нађе начина да вас увелича, а мали човјек да вас унизи“! Почивај у миру мој градоначелниче, добри човјече“!

Semberija info 
Tekst: O. Stjepanović
Foto: B. Milošević