СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА ПРЕДСЈЕДНИШТВА ДЕМОС-А У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА ПРЕДСЈЕДНИШТВА ДЕМОС-А У БИЈЕЉИНИ


Свим члановима Демократског савеза – ДЕМОС, честитам другу годишњицу оснивања странке. За двије године рада остварили смо прво учешће на локалним изборима, са запаженим резултатом, резултатом који обавезује руководство и све чланове ДЕМОС-а да преданије и озбиљније уђемо у  наредне активности и процес рада који ће дефинисати нашу политичку будућност на сљедећим парламентарним изборима, изјавио је предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић након свечане сједнице Предсједништва ДЕМОС-а у Бијељини.

„Остало је нешто мање од двије године до нових парламентарних избора. Треба да покажемо компактност коју смо и до сада имали, да покажемо да имамо људе који знају да носе одређене позиције и да одговарају, не само за странку, већ и за све грађане који су дали подршку нашој политици. Надам се да ћемо у свим овим намјерама и наканама успјети, уколико будемо радили као што смо радили до сада. Осврнувши се на резултате предстојећих локалних избора, наши предсједници и потпредсједници регионалних одбора имали су веома критичан став, уочили су грешке и увидјели шта се може поправити. То нам даје наду да ћемо још боље бити припремљени за наредне парламентарне изборе“, изјавио је Чубриловић, честитавши том приликом наступајуће празнике свим грађанима Републике Српске, позвавши их да поштују препоруке Института за јавно здравство РС.

Споменка Стевановић, шеф Клуба посланика ДЕМОС-а у Народној скупштини РС и замјеник предсједника ДЕМОС-а, нагласила је да је ДЕМОС по први пут изашао на локалне изборе као политичка странка, истакавши да је задовољна постигнутим резултатима.

„ Посебно бих истакла Изборну јединицу број седам, регија Бирач, гдје смо направили изузетно добар изборни резултат, јер смо и у Зворнику и на цијелој регији друга странка по броју освојених мандата и по броју освојених гласова. Задовољни смо изборним резултатом, а то нас обавезује за још бољи рад у наредном периоду, јер нашим изабраним одборницима и функционерима остаје обавеза да оправдају указано повјерење грађана. Најважније је што прије имплементирати изборне резултате и формирати локалне скупштине, јер ће проблема за рјешавање бити пуно. ДЕМОС ће дати свој допринос у што бољем функционисању локалних заједница“, истакла  је Стевановићева.
 Милан Дакић, предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Бијељини изразио  је задовољство постигнутим изборним резултатима у Бијељини, изјавивши да је изборни циљ на подручју Изборне јединице шест постигнут.

„Освојили смо тринаест одборничких мандата на подручју ове изборне јединице и то је за нас значајан резултат“, нагласио је Дакић. 

Семберија инфо