ЕДУКАЦИЈА НАЈМЛАЂИХ УГЉЕВИЧАНА УЗ ЛОГОРСКУ ВАТРУ У ПРИРОДИ :: Semberija INFO ::

 

ЕДУКАЦИЈА НАЈМЛАЂИХ УГЉЕВИЧАНА УЗ ЛОГОРСКУ ВАТРУ У ПРИРОДИ


Дјеца узраста од пет до 12 година из Угљевика, у организацији Школе спорта "Мали шампиони", вечерас су шетала до засеока Вучијак у мјесној заједници Стари Угљевик и на домаћинству Томића палили логорску ватру уз загонетне приче, активности и игре са лампама.

Тренер Школе спорта Младен Стевановић рекао да су шетње у шуму и природи саставни дио скоро свих тренинга на отвореном.



Стевановић је истакао да боравак у природи доноси бројне предности када је ријеч о имунолошком систему, те да је доказано да су дјеца која бораве у природи креативнија и здравија.

"Организујемо и бројне едукативне радионице и излете, посјете сеоским домаћинствима, учимо дјецу о флори и фауни, истраживали смо плодове јесени, сакупљали шумско благо...", рекао је Стевановић.

Он је напоменуо да је Школа спорта "Мали шампиони" основана 2011. године и у поптуности је финансирана из буџета општине Угљевик, као и бројне активности које се организују у оквиру пројекта "Општина за своју младост".

Вечерашњем дружењу са малишанима присуствовао је и начелник Угљевика Василије Перић који је рекао новинарима да је радост и срећа дружење са најмлађима, те захвалио Школи спорта "Мали шампиони" за све добро које чини у раду са малишанима.



Перић је нагласио да је важно најмлађима понудити овакве едукативне садржаје у природи уз игру.

"Локална управа смањила је цијену цјелодневног боравка у Дјечијем вртићу који похађа 150 малишана на 95 КМ мјесечно. Имамо потребу да у наредном периоду проширимо капацитете вртића", рекао је Перић.

Он је додао да општина Угљевик финансира све пројекте Школе спорта, од бесплатне школе пливања и других спортова, те разне аткивности боравка у кампу Центра "Никола Тесла" и најавио да ће овакве и сличне пројекте локална управа подржавати и у наредном периоду.

Седмогодишњи Вељко Џувелековић, учесник вечерашњег дружења са вршњацима, рекао је да му се највише свиђа дружење и одлазак у природу са другарима.

Домаћин Марко Томић изразио је задовољство јер је вечерас угостио најмлађе становнике Угљевика који се кроз едукативну наставу друже и изучавају природу.

"Планирамо да наредног љета организујемо љетни вртић у коме ће дјеца један дан у седмици боравити у природи, а ту је и у близини пјешачка стаза која води на брдо са којег се пружа диван поглед на Угљевик", рекао је Томић.

Малишани су домаћину Томићу у знак захвалности за гостопримство уручили поклон - тостер.

​Општина Угљевик