ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА :: Semberija INFO ::

 

ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА


Удружење грађана „Отахарин“ и Удружење жена „Ромкиња“ организују данас активности поводом обиљежавања почетка Међународне кампање 16 дана активизма.

Данас ће представнице ромске заједнице у поворци, који ће кренути у 12 часова испред Дневног центра Отахарин, проћи кроз ромско насеље са видно истакнутим порукама које позивају на родну равноправност и нулту толеранцију према насиљу над женама.

Поворка ће се у 13 часова задржати на простору Трга Краља Петра И Карађорђевића како би и наши суграђани и суграђанке имали прилику да се виде поруке  које се шаљу у част 25. новембра – Међународног дана борбе против насиља над женама.

Иако је пандемија ковида -19 значајано утицала на активности које се традиционалано проводе у оквиру кампање 16 дана активизма желимо да искорстимо прилику и могућности да још једном позовемо све суграђане и суграђанке да нам се придруже у борби против родно заснованог насиља и да дају свој допринос за живот без насиља свих жена у нашем друштву'', наглашавају из Удружења грађана ,,Отахарин'' и Удружења жена ,,Ромкиња'' из Бијељине.

Семберија инфо