Одржана сједница Скупштине Града Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Одржана сједница Скупштине Града Бијељина


На првој овогодишњој сједници локалног парламента одборници Скупштине Града Бијељина су гласовима скупштинске већине усвојили повећање цијене одвоза комуналног отпада за 10 одсто, а за депоновање тоне комуналног отпада на санитарну депонију Бријесница цијена је, умјесто досадашњих 40 КМ, повећана на 50 КМ.



Одборници су усвојили и извјештај са резервом за прошлу годину Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, као и акциони план за отклањање неправилности и недостатака. На сједници је изабран и предсједник Градске изборне комисије, а ту дужност ће обављати Дијана Савић Божић. Такође ће бити расписан и конкурс за замјену три члана Градске изборне комисије, с обзиром на то да су судије Основног суда у Бијељини интерним актима добиле тумачење да не могу више бити чланови ГИК-а.

Усвојена су и четири извјештаја Полицијске управе Бијељина о стању криминалитета у другој половини прошле године, као и извјештаји Градске управе и планови рада у области путева и јавне расвјете. Између осталих тачака дневног реда, усвојена је и Стратегија локалног развоја Града Бијељина за период 2019-2023 као и Информација о међународној сарадњи Градске управе за период 30. новембар 2017. до 30. новембар 2018. године. 

Семберске новине/О.Стјепановић
​Фото: Б.Милошевић