ПАКЕТИ ПОМОЋИ ПОВОДОМ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ СИРОМАШТВА :: Semberija INFO ::

 

ПАКЕТИ ПОМОЋИ ПОВОДОМ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ СИРОМАШТВА


Данас је, а поводом Међународног дана борбе против сиромаштва, који се обиљежава 17. октобра, Хуманитарно удружење жена ,,Арта“ организовало подјелу 30  прехрамбено-хигијенских пакета донаторске помоћи својим корисницима-социјално угроженим породицама и особама са инвалидитетом.
 
-Ово би било тешко организовати без помоћи донатора, стога бисмо се жељели захвалити Жељки Грујичић, шефици Одсјека за управно-правне послове и социјалну заштиту у Одјељењу за борачко-инвалидску и цивилну заштиту града Бијељине и Ивани Станишић, извршној директорици Техничког сектора за област водоснабдијевања у А.Д. ,,Водовод и канализација“ које су подржале данашњу акцију, изјавила је предсједница Хуманитарног удружења жена ,,Арта“  Радмила Симић.
 
Наглашавајући да је помоћ данас многима потребна, јер је сиромаштво, на жалост,  постало широко распрострањена појава, Радмила Симић подсјећа да је 17 октобар као  Међународни дан борбе против сиромаштва УН службено прогласио 1993. године у циљу јачања свијести да сиромаштво треба искоријенити свугдје, те да је питање сиромаштва скоро увијек и питање социјалне искључености, маргинализације и запостављања одређених група  унутар друштва.
 
-У протеклом периоду , током обиљежавања значајних датума, организовања излета обука, спортских и хуманитарних активности, увијек смо имали успјешну сарадњу са госпођом Жељком Грујичић. Наши корисници је добро познају и често јој се обраћају за савјет и помоћ, а међу донаторима који су се увијек одазивали када нам је била потребна подршка у акцијама  је А.Д. ,,Водовод и канализација“ чији је представник Ивана Станишић и данас са нама. Надамо се да ће будућност донијети боље здравље и егзистенцију свима нама, да ће вријеме епидемије, сиромаштва и маргиналитације остати далеко иза нас. У овом тренутку битно је да не клонемо духом, јер народ је увијек сматрао да није сиромашан онај ко нема, него ко је сиромашан духом, па стога данашња акција представља дио јачања свијести и духовности свих нас, рекла је предсједница ,,Арте“  Радмила Симић.

Semberija info