ИСПРАЋЕНИ МАЛИ ФУДБАЛЕРИ НА ТРЕНИНГ КАМП :: Semberija INFO ::

 

ИСПРАЋЕНИ МАЛИ ФУДБАЛЕРИ НА ТРЕНИНГ КАМП


Данас је у Градској управи Града Бијељина уприличен пријем за двадесет малишана, великих талената фудбалског заната, који ће наредна два дана провести у Бања Луци на „ОПЕН ДАY“ тренинг кампу ФК ,,Црвена Звезда''.

Тренинг камп је организован за малишане 2010., 2011., 2012., и 2013. годиште из неколико бијељинских школа  фудбала. Малишани путују данас, а са кампа се враћају у недјељу, 18.октобра. Дио трошкова ове фудбалске експедиције покрила је Градска управа на челу са градоначелником Мићом Мићићем.



-Захваљујући вама и другој дјеци која се баве свим другим спортовима и због чега је наш град проглашен за Европски град спорта 2020. године. Ову награду смо добили у великој конкуренцији бројних европских градова. Нама, у Градској управи, чини част да је препозната наша брига за развој спорта у Бијељини јер, примјера ради, градски буџет за спорт је процентуално највећи буџет који једна локална заједница у БиХ издваја за спорт. Такав наш однос је препознат у Европи, али ми је драго и због односа родитеља наших младих спортиста који не штеде труда током спортског образовања своје дјеце. Како бисмо им помогли, у Градској управи смо се одлучили да сносимо дио трошкова путовања и боравка ових младих фудбалских талената на тренинг камп у Бања Луку“, рекао је градоначелник и истакао да ће у наредном периоду млађе селекције ФК „Радник“ бити ослобођене плаћања чланарине у клубу, све са циљем да се у наредном периоду од ФК „Радник“ направи школа врхунских фудбалских талената.

Данијел Перић, координатор „ОПЕН ДАY“ тренинг кампа за град Бијељину, зажелио је малим фудбалерима срећу на предстојећем кампу и да наш град представе у најбољем свијетлу.
-Бијељина је велики расадник фудбалских талената. Томе свједочимо откад се фудбал почео играти у Семберији, а нарочито задњих година када се можемо увјерити како момци са нашег поднебља сијају на европском фудбалском небу, почевши од Луке Јовића, Михајла Ристића, Дејана Јовељића, Светозара Марковића и још бројних Сембераца. Ја сам увјерен да данас, у овој сали сједи неколико будућих звијезда које ће направити каријере какве су направили малоприје поменути асови'', рекао је Данијел Перић.          
 И.Гутућ
Семберија инфо