БИЈЕЉИНА: Директор Фонда здравственог осигурања РС посјетио Болницу и Дом здравља :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Директор Фонда здравственог осигурања РС посјетио Болницу и Дом здравља


Болницу „Свети Врачеви“ посјетио је директор Фонда здравственог осигурања РС Дејан Кустурић, а в.д. директора Болнице Златко Максимовић, истакао је да су у свим активностима које проводе у овој здравственој установи добили Кустурићеву подршку.

- Директора Фонда смо упознали о стању у Болници и свим што радимо и што планирамо да радимо у наредном периоду“, рекао је Максимовић и изразио задовољство што имају подршку директора Фонда здравственог осигурања Дејана Кустурића. Задовољство виђеним изразио је и сам Кустурић, истакавши да се упознао и са финансијском ситуацијом.



- Болница се успјешно бори са свим изазовима и има све услове да грађанима пружи квалитетно лијечење. Фонд је ове године значајно повећао уговоре са Болницом са 10, 5 милиона на 18, 5 милиона КМ, што надамо се, доприноси финансијској стабилности ове здравствене установе“, рекао је Кустурић и изразио очекивање да ће финансијска ситуација бити боља у наредној години.

Кустурић и у Дому здравља

- Фонд је у здравствени сектор у Бијељини ове године уложио додатно још око осам милиона конвертибилних марака, што је укупно око 33 милиона КМ и сматрам да наши осигураници са ове двије здравствене усртанове у Бијељини могу бити потпуно задовољни“, рекао је директор Фонда здравственог осигурања РС Дејан Кустурић и додао да се нада да су уложена средства допринијела стабилизацији финансијске ситуације. Према његовим ријечима, обје здравствене установе успијешно одговорају на задатке који су пред њима.

Вршилац дужности директра Дома здравља Данијела Ђукин захвалила се на посјети и нагласила да је сарадња са Фондом изузетно коректна.

- Имамо 78.468 осигураника, а од 1. октобра креће регистација и пререгистрација осигураника, тако да ћемо се потрудити да се овај број осигураника повећа“, рекла је Ђукинова. Она је нагласила да се све обавезе Фонда према Дому здравља реализују у предвиђеним роковима.

- На нама је да нашим грађанима пружимо што квалитетнију здравствену заштиту и све смо усмјерили ка том циљу“, рекла је Ђукинова.

Семберија инфо - О.Стјепановић