ПРАВА И ЗАШТИТА ПОТРОШАЧА :: Semberija INFO ::

 

ПРАВА И ЗАШТИТА ПОТРОШАЧА


Предсједник Удружења потрошача „Звоно“ Јован Василић каже да расте свијест о правима и јача заштита потрошача јача кроз сарадњу удружења за заштиту потрошача са локалним заједницама и комуналним предузећима која пружају услуге од општег економског интереса.

-Град Бијељина испунио је 90 одсто обавеза које предвиђа Закон о заштити потрошача, а у нашој регији формирани су савјети за заштиту потрошача у Лопарама, Угљевику и Бијељини, као и комисије у предузећима“, истиче Василић и наводи да је у Бијељини за шест мјесеци поднесено 600 жалби потрошача, док је у за цијелу прошлу годину било 700 жалби.

-Потрошачи све више сазнају своја права и начин гдје и како могу да се жале, а у прошлој години имали смо 95 одсто позитивно ријешених жалби“, каже Василић и додаје да је циљ рада удружења потрошача и савјетовања, да се настави дијалог свих укључених у процес заштите потрошача и подијеле добра и лоша искуства у остварењу тог циља. Тим поводом у Бијељини је организовано Регионално савјетовање, а у оквиру пројекта који подржава ЕУ „Допринос организација цивилног друштва заштити потрошача у складу са ЕУ стандардима“.

Семберија инфо