Алкараз: У Паризу желим два злата :: Semberija INFO ::

 

Алкараз: У Паризу желим два злата


Foto: Tanjug/AP
Олимпијски турнир у тенису почиње 27. јула, а како сада ствари стоје, главни фаворит је Карлос Алкараз, човек који је освојио Ролан Гарос и Вимблдон.

Игре су у Паризу, баш на теренима Ролан Гароса. Карлитос ће се неколико дана опустити са породицом и пријатељима, прославити вимблдонски трофеј, а онда крећу припреме. Алкаразов циљ није само једно злато, већ два.

''Тенис је такав, једног дана победиш, а одмах иза угла следи нешто важно на шта треба да се концентришеш. Уживаћу у овој титули са пријатељима и породицом, мало се опустити и решити се тензије, али после тога једва чекам своје прве Олимпијске игре. Идемо на злато, не само на једно, него на два – с Рафом у дублу'', рекао је Алкараз.

Лакше од очекиваног, Алкараз је победио Ђоковића и дошао до четврте гренд слем титуле у исто толико финала. Ни Новак ни Надал ни Федерер нису имали такав учинак са 21 годином. Шпанац не крије да му је циљ да на крају каријере стоји раме уз раме са Великом тројком, али не жели ни да се залеће великим најавама.

''Све што смо досад урадили је невероватно, изванредно путовање досад. Као што сам рекао, желим да наставим, да напредујем, да растем и да покушам да и даље побеђујем. То је све што ми је важно сада. Не знам где ми је граница. Желим да наставим да уживам у тренутку, да наставим да сањам. Хајде да видимо да ли ћу на крају каријере имати 25 (гренд слем титула), 30, 15 или четири. Не знам'', закључује Алкараз.

(Независне)