Ђоковић рутински за ново финале Вимблдона и окршај са Алкаразом :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић рутински за ново финале Вимблдона и окршај са Алкаразом


Foto: Tanjug/AP
Српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Италијана Лоренца Музетија са 3:0 по сетовима 6:4, 7:6, 6:4. Ово је 10. финале Вимблдона за српског тенисера и у њему ће покушати да дође до своје осме титуле.

Музетијево прво полуфинале на гренд слему у каријери, а почетак је прошао управо у скалду са тим. Италијан је почео доста нервозно и стегнуто, а Ноле је то успио да искористи.

Два дана паузе нису оставила превише трага, а ко ништа и помогла су. Ђоковић је први дио игре однио на своју страну – 6:4. Сервирао је Ноле на 5:3 за сет, Музети је дана узвратио брејк, али је српски тенисер одмах у наредном гему ријешио сва питања око првог сета.

Други сет није баш најбоље почео из угла српског тенисера. Одмах на старту је претприо брејк, међутим успио га је вратити на вријеме. Музети је чак спашавао и сет лопту, па је о другом сету одлучивао тај-брејк.

А знамо ко је краљ то 13. гема. Ђоковић је то поприлично убједљиво однио на своју страну – 7:6.

На старту трећег сета Ђоковић је одмах успоставио ауторитет. Одмах на почетку је напавио брејк који је ’’љубоморно’’ чувао до краја. Имао је три везане меч лопте на сервис Италијана, али је Лоренцо храбро одиграо и натјерао Новака да ипак он својим сервисом затвори овај дуел. Рука није задрхатала – 6:4.

Ноле се тако пласирао у ново финале на Вимблдону, а прво у ове сезоне.

Тамо га чека добро познато име – Карлос Алкараз. Биће ово реприза прошлогодишњег финала у којем је славио Шпанац са 3:2 у сетовима.

(Независне)