КК „ШАМПИОНИ“ - ЧЕТИРИ ТУРНИРА ЗА ДВА ДАНА :: Semberija INFO ::

 

КК „ШАМПИОНИ“ - ЧЕТИРИ ТУРНИРА ЗА ДВА ДАНА


У суботу, трећег јуна у Челинцу је организовано 7. Отворено првенство Универзитетског карате клуба „Врбас“ – „ЧЕЛИНАЦ 2023“. На овом турниру је учествовало 434 такмичара из 19 бх. клубова.
 
КК „Шампиони“ су учествовали са пет такмичара у шест категорија. Златне медаље су освојили Милица Марић (дјевојчице 13 година, -49кг) и Александар Саша Живановић (кате, кадети).



Живановић је освојио још једну медаљу и то сребрну у борбама (кадети, -52кг) а Михајла Симић (борбе, кадеткиње, +61кг) је освојила бронзану медаљу. Истог дана, троје такмичара КК „Шампиони“ учествовали су на 22.



Интернационалном фестивалу каратеа „Новоградски дани 2023“ у Сарајеву: Емилија Богдановић, Милица Марић и Синан Паљевац. Медаљу је изборио само Паљевац, и то сребрну у конкуренцији јуниора -68кг.



Другог дана, у недјељу, у Источном Сарајеву је одржан 2. Међународни карате турнир „Славија ОПЕН 2023“. На такмичењу је учествовао 461 учесник из 48 клубова из четири државе.

Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине на овом је турниру учествовао са седам такмичара који су изборили седам медаља.



У Бијељину су се са златним одличјима око врата вратили: Милица Марић (дјевојчице 13 година, -49кг) и Синан Паљевац (јуниори, -68кг). Сребрне медаље су освојили Михајла Симић (кадеткиње, +61кг) и Димитрије Марковић (дјечаци 12 година, +52кг) док су трећа мјеста освојили Емилија Богдановић (кадеткиње, -44кг), Милош Симић (јуниори, -76кг) и Александар Новицки (У21, -84кг).



Можда и најважнији догађај у дане викенда био је наступ двојице сениора КК „Шампиони“ на припремном турниру карате репрезентације БиХ. Наиме, Лазар Марковић и Александар Новицки су у оквиру репрезентације наступили на контролном турниру у Црној Гори гдје су селектори репрезентације БиХ имали прилику увјерити се у стање форме најбољих бх. каратиста у сениорској категорији пред предстојећа такмичења на међународној сцени.



И Марковић и Новицки су остварили запажен наступ на овом турниру што је за тренера КК „Шампиони“,  Милорада Марковића добар знак пред предстојећи турнир Свјетске лиге у Поречу.


КК "Шампиони"