СРПКИЊЕ БЕЗ ЗЛАТА: ФАНТАСТИЧНА ЕГОНУ ОДНЕЛА ЕВРОПСКУ ТИТУЛУ ИЗ БЕОГРАДА :: Semberija INFO ::

 

СРПКИЊЕ БЕЗ ЗЛАТА: ФАНТАСТИЧНА ЕГОНУ ОДНЕЛА ЕВРОПСКУ ТИТУЛУ ИЗ БЕОГРАДА


Нашим девојкама на крају припало сребро

Штета, штета, штета! Српске одбојкашице нису успеле да пред крцатом"Штарк ареном" у Београду да дођу до трећег везаног злата на Европским шампионатима. Пред њих су стале вечерас веома мотивисане Италијанке, које су упркос минусу од једног сета успеле да се врате и да узму злато пред нашом, домаћом публиком и 20.565 навијача - 1:3 (26:24, 22:25, 19:25, ??:??).

Сјајно су наше девојке ушле у први сет вођене сјајном публиком у "Штарк арени", која је оборила рекорд у финалима Европских првенстава. Од почетка су почеле да диктирају темпо, али су Италијанке ипак преко Паоле Егону  успеле да пронађу пут натраг, па се у завршницу ушло уз резултатску клацкалицу.
 
Тек код резултата 20:20, наше девојке су узеле два везана поена, преко Мине Поповић  и  Бојане Миленковић  стекле опипљиву предност, али су и то успеле да "проспу", па су тек након разлике и поена  Милене Рашић  и  Тијане  Бошковић повеле у овом финалу.
 
У другом сету су Италијанке заиста кренуле доста боље. Углавном су диктирале предност све негде до половине, када је Србија само на кратко дошла до предности. Таман када су наше девојке повеле са 22:20, уследило је пет везаних поена на сервис Силе  и Италијанке су освојиле овај период игре.
 
Иако су српске одбојкашице трећи сет отвориле са моћних 5:1, Италијанке су врло брзо преко Кирикеле  и  Пјетрини,  као и стандардно добре  Паоле Егону  да дођу до егала, а потом и до потпуног преокрета. Ређали су се поени један за другим, а када су наше девојке успеле да се "дозову", већ је било прекасно.

Нажалост , видело се да су Италијанке у серији. Биле су знатно мотивисаније и свежије од наших девојака, које су покушавале на све могуће начине да се врате у меч. Међутим , тим са Апенинског полуострва је успео да поведе већ са 4:12, што се испоставило као ненадокнадива разлика. Офелија Малинов  је заиста преокренула све у овом мечу, на све се надовезала и  Егону,  па су наше девојке на крају морале да пруже руку заслужено бољем ривалу вечерас.

​(Телеграф)