Бостон прегазио Далас на старту финала :: Semberija INFO ::

 

Бостон прегазио Далас на старту финала


Foto: Tanjug/AP
Кошаркаши Бостон Селтикса побиједили су Далас Мевериксе 107:89 у првој утакмици великог финала НБА лиге.

Селтикси су прегазили Мевериксе на старту серије, чиме су послали снажну поруку екипи Џејсона Кида.

Лука Дончић је испоручио своје, постигао је 30 поена, уз 12-26 из игре, али имао је само једну асистенцију, што само показује да му Бостон није дозволио да разигра саиграче.

Најефикаснији у побједничком тиму био је сјајни Џејлен Браун који је постигао 22 поена, уз то је имао шест скокова, три украдене лопте, три блокаде и двије асистенције, док је Порзингис убацио 20 поена за само 21 минут.

Одличан допринос дали су и Вајт, Холидеј, Хорфорд, Хаузер... Занимљиво, Тејтум је убацио свега 16 поена, уз 6-16, али је Бостон и поред тога очитао час кошарке Даласу.

Код Меверикса су подбацили Ирвинг са 12 поена, 6-19 из игре, Џонс је шутирао свега 2-9, а центри готово нису имали никакав учинак.

Наредна утакмица игра се у ноћи између недеље и понедјељка, преноси Б92.

Мирисало је на катастрофу у првом полувремену, с обзиром да је Бостон на крају прве четвртине имао +17, 37:20.
Сипали су са свих страна, а посебно расположен је био повратник Кристапс Порзингис којем је ово била тек четврта утакмица у овогодишњем плеј-офу.

Предност Селтикса је само расла, али је Далас успио да са -29 дође до -21, што им је дало трачак наде да могу до преокрета у другом полувремену.

Ношени том енергијом, Мевси су одлично отворили трећу четвртину. Дончић је бриљирао и захваљујући његовој сјајној игри гости су дошли до само -8, 72:64.

Међутим, то је било све што смо видјели од шампиона Западне конференције. Бостон је имао одговор и новом серијом је сломио отпор ривала.

У посљедњу четвртину ушло се са резултатом 86:66, Далас овога пута није успио да смањи заостатак и Селтикси су рутински привели утакмицу крају.
 
(Независне)