Партизан шокиран у Пиониру, "студенти" бољи за пола коша :: Semberija INFO ::

 

Партизан шокиран у Пиониру, "студенти" бољи за пола коша


Фото - Твитер
Кошаркаши Партизана поражени су од Студентског центра 84:83 у првом мечу четвртфинала плеј-офа регионалне АБА лиге одиграном у хали "Александар Николић".

Послије Топ 8 фазе Евролиге, у којој су, уз доста пехова, поражени од Реал Мадрида резултатом 3:2, црно-бели су се вратили такмичењу у АБА лиги. По свему судећи, Партизан није заборавио серију са Шпанцима, пошто је током цијелог меча са СЦ Дербијем виђена поприлично слаба партија већине кошаркаша.

Колико су црно-бели били инфериорни у овом мечу види се и по томе што су гости водили током већег дијела утакмице.

Од старта меча, гости су наметнули свој ритам и дошли до почетног вођства од 4:0. Са друге стране, Партизан је дјеловао незаинтересовано и, по свему судећи, демотивисано.

Игра црно-белих током првог полувремена, а посебно током прве дионице, сводеила се на покушаје за три поена. Тако, СЦ Дерби је увећавао вођство, а црно-бели су држали егал док је Мадара, као и Ледеја, служио шут за три поена.

Предност црно-белих брзо је била двоцифрена. Тренер Жељко Обрадовић настојао је тајм-аутима да продрма своје кошаркаше, али у томе није успио до средине друге дионице када СЦ Дерби има предност од 32:19. Ипак, у само неколико минута, до краја полувремена, надокнађено је све "изгубљено". Украдене лопте Пантера, а онда и поени Мадара и закуцавања Лесора утицале су да се меч уведе у егал. Испоставило се да је лош почетак, скупо коштао домаће кошаркаше, па је СЦ Дерби на полувремену отишао уз минималну предност од 47:46.

У наставку меча, поново је СЦ Дерби, послије периода лоше игре, успио да успостави контролу над утакмицом и мини серијом од 5:0 врати предност. Са друге стране, црно-бели су се мучили и имали много проблема у реализацији, али су како-тако, успијевали да одрже ритам и испрате ритам ривала за 68:67 за госте.

До краја, разиграо се Данте Ексум. Управо је Аустралијанац успио да искористи све грешке кошаркаша СЦ Дербија и са 7 везаних поена донесе Партизану предност од 74:68 у 34. минуту. Ипак, за нову драму побринуо се Мекги који на 3 минута до краја, са бацања враћа неизвјесност у овај меч, пошто је заостатак био само -2, 79:77.

Тако, послије предности од 83:79, Дрежњак је фаулиран на шуту за три поена. Потом, погађа два од три поена. На самом крају, Кевин Пантер промашио је шут са полудистанце, а Ивишић закуцава и ставља тачку на овај меч, преноси Телеграф.

Да подсјетимо, други меч на програму је 18. маја у Подгорици, а термин евентуалне мајсторице биће накнадно објављен.


Независне новине