Био је сигуран и поуздан играч - ДРАГАН ВИЛОТИЋ ГАГИ 1941-2019. :: Semberija INFO ::

 

Био је сигуран и поуздан играч - ДРАГАН ВИЛОТИЋ ГАГИ 1941-2019.


Драган Вилотић, значајан је фудбалер генерације ФК ,,Пролетер’’ из шездесетих година двадесетог вијека. Фудбалска магија га је привукла као дјечака, а онда је стасао у сениорског играча у генерацији Неђе Панића, Бобана Савића, Борије Перића и других. Играо је задњег играча у одбрани и био врло поуздан и сигуран играч који је у ,,Пролетеру’’ одиграо неколико стотина утакмица.


 
Животни пут га је одвео из Дворова врло младог у Аустралију, гдје је провео дио свог живота, а онда се враћа у Дворове и долази у сукоб са државном политиком због чега је извјесно вријеме изолован.
 
Медјутим, ништа га није поколебало, па се поново враћа у спортски живот ,,Пролетера’’ у ветеранима, повремено као тренер младјих категорија, управи клуба  и то све док га тешка болест није одвојила од друштва.
 
Његови синови, Недељко-Нешо и Цвијетин-Цицко су, такође, кренули очевим стопама, па су играли фудбал у млађим категоријама, а касније и у сениорима ,,Пролетера’’ и ,,Тифоза 92’’. Цицко је једно вријеме био и тренер млађих категорија у клубу. Увијек помажу и подржавају рад и такмичење клуба.


 
За остварене успјехе у историји клуба, Драган Вилотић је од 1979. године носилац „БРОНЗАНЕ ПЛАКЕТЕ ФК ,,ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ“.
 
Драган је умро 2019. године и сахрањен је на гробљу у Дворовима.
 
ИЗ АРХИВА ФК ,,ПРОЛЕТЕР“ДВОРОВИ/ПИШЕ ВЛАДАН СИМЕУНОВИЋ