Тадић емотивном поруком потврдио да се опрашта од репрезентације Србије :: Semberija INFO ::

 

Тадић емотивном поруком потврдио да се опрашта од репрезентације Србије


FOTO: TANJUG
Капитен фудбалске репрезентације Србије и рекордер по броју наступа у државном дресу, Душан Тадић, потврдио је да се опрашта од играња за национални тим.

"Тежим ка томе да будем коректан и директан, колико је то могуће, као што је било током изјава на ЕП", започео је Тадић у званичном саопштењу на свом "Инстаграм" налогу, након чега је и наредне редове посветио дешавања са недавно завршеног првенства Европе.

"Остајем при ставовима које сам изнео. Наглашавам да нисам имао намеру да увредим саиграче или било кога другог ко је био део тима Србије у Немачкој, тако да имам потребу да последњи пут објасним одређене ствари око којих знам да је било полемике", написао је Тадић.

Како је навео, основни разлог његовог обраћања јавности јесте одлука да се опрости од дреса репрезентације Србије.

Ипак, ако се може судити по његовим даљим ријечима, ова одлука му је пала јако тешко, те је њоме чак имао и индиректне прозивке.

"Да ли бих могао и у будућем периоду да будем користан – нека процени струка, јавност или ко већ сматра да је позван да о томе дискутује и ко мисли да је део фудбалског амбијента", констатовао је Тадић.

Након тога, осврнуо се на своју репрезенативну каријеру, појаснивши колико му је значило играње у дресу на државним грбом.

"Репрезентација је за мене увек била љубав. Љубав према држави, љубав према народу, љубав према игри, такмичењу, дружењу… Много тога смо прошли заједно – радост, тугу, осмехе, крв, срећу, а било је доста бола и патње", пише у емотивном обраћању Тадића, који је даље констатовао да ниједан клупски неуспјех не може да заболи као репрезентативни, али и да клупски успјех не може да донесе радост као онај у дресу Србије.

"Са великим задовољством сам се борио и бранио грб државног тима. Ван терена, као и на њему. Имао сам привилегију да представљам Србију на два Светска првенства, Европском првенству и Олимпијским играма", нагласио је капитен "Орлова".

Казао је да га рекорди никада нису занимали, а да му је капитенска трака репрезентације донијела посебну одговорност, част и повјерење.

Захвалио се народу и навијачима на свим аплаузима али и критикама, у којима је, како је поручио, осјећао подршку колико сви воле репрезентацију.

"Опраштам се од репрезентације, али верујем да ћу једнога дана опет бити ту. После играчке каријере, желим да останем у фудбалу, а нема ничег лепшег него да својом земљи помогнете уколико то можете. Са својом породицом и пријатељима, на трибинама или испред екрана, бићу увек веран навијач Србије", закључио је Тадић.

Тадић је рекордер по броју наступа за национални тим. Дебитовао је 2008. године и од тада је одиграо 111 утакмица, те постигао 23 гола.

(Независне)